Vila Poggio Torselli, deținută de familia Machiavelli, scoasă la vânzare pentru 60 de milioane de dolari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-08-2019

în: News

Aflată pe dealurile impresionante din Toscana, Villa Poggio Torselli, un conac din perioada Renașterii care este înconjurat de podgorii și grădini scumpe în stil englez, își caută un cumpărător.

Deținută la un moment dat de către familia Machiavelli, proprietatea a fost dezvoltată în perioada de aur a Florenței și oferă o perspectivă asupra secolelor de opulență care au urmat o serie de proprietari bogați, notează Wall Street Journal. La interior, vila găzduiește candelabre antice și mobilier aurit, tavane decorative, tapiserii și lucrări de artă. Picturile murale din interiorul imobilului evocă cele patru anotimpuri.

Vila are 40 de camere și a apărut pentru prima data în registrul de proprietăți din Italia în anul 1427. Printre primii proprietari ai imobilului se află rudele faimosului autor Niccolò Machiavelli.

Între timp, vila a trecut prin mâinile mai multor familii nobiliare, precum Antinori (faimoasă pentru podgorii) și Strozzi (activă în sistemul bancar și politică). În 1999, familia Zamparini a cumpărat conacul pentru o sumă care nu a fost făcută publică. Acum, proprietarul a scos la vânzare vila pentru 60 de milioane de dolari.

Pe terenul proprietății există podgorii și plantații de măslini.