Topul brandurilor de lux care adoptă plata cu criptomonede

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-04-2024

în: News

criptomonede

Unele persoane cred despre criptomonede că sunt o modă care se va pierde la un moment dat, în timp ce altele sunt de părere că ele reprezintă viitorul. Totuși, anul acesta a fost marcat de performanța stelară a BitCoin, care și-a recăpătat valoarea de piață uriașă. La aceasta se adaugă faptul că brandurile din întreaga lume adoptă criptomonedele mai repede decât înainte.

Sectorul luxului nu este departe în ceea ce privește adaptarea la noile trenduri, nici măcar atunci când vine vorba despre economie. Pe măsură ce produsele de lux devin mai accesibile pentru cei cu venituri mari, nu putem decât să vedem cum lista mărcilor de lux prietenoase cu criptomonedele va crește. Deocamdată, iată câteva dintre cele care au introdus plata cu monede digitale și care au un succes deosebit în utilizarea acestora.

criptomonede

Ralph Lauren

Celebru mai ales pentru că oferă opțiuni în materie de modă de lux, Ralph Lauren a fost un pilon în industrie datorită produselor de calitate pe care le oferă și, mai ales, datorită angajamentului său față de inovație. Acest lucru este evidențiat de faptul că brandul a început să accepte criptomonede de la clienți începând de anul trecut.

Această decizie vine în contextul în care brandul a investit intens în noi abordări în ceea ce privește comercializarea produselor sale. De la realitatea augmentată la tururi virtuale și, acum, la criptomonede, Ralph Lauren a deschis drumul inovației, devenind unul dintre numeroasele branduri de elită care se află pe calea construirii viitorului culturii de retail de lux.

Balenciaga

Un alt brand de lux care a devenit pionier în ceea ce privește criptomonedele este Balenciaga. Brandul francez a început să accepte plăți în BitCoin și Ethereum, în 2022 în magazinele emblematice ale brandului vestimentar din America de Nord., din dorința de a veni cu opțiuni de plată noi și inovatoare pentru clienții de lux. Ceea ce este interesant este că acest lucru s-a întâmplat într-un moment în care optimismul pentru o lume care funcționează cu cripto era în scădere.

Soneva

Dacă vă plănuiți următoarea vacanță, dar nu știți unde puteți plăti cu monede digitale, noi avem raspunsul. Soneva, brandul de lux ce deține un lanț de stațiuni în Maldive și Thailanda, acceptă acum toate plățile în criptomonede de la călătorii internaționali.

Cu ajutorul platformelor terțe de procesare a plăților, cum ar fi Pomelo și TripleA, Soneva își propune să facă călătoriile mai ușoare pentru VIP-uri și chiar pentru traderii de succes în BitCoin.

Ferrari

Constructorul auto italian este sinonim cu calitatea și inovația, în special în ceea ce privește vehiculele de calitate pe care le produce. Este marca aleasă de membrii familiei regale și de persoanele incluse în Forbes 500. Astăzi, se adresează acum unui nou public: comercianții și investitorii în criptomonede.

Observând cererea mare pe acest segment de piață, Ferrari a început să accepte plăți în BitCoin, Ethereum și USD Coin în 2023. Deoarece este, de asemenea, cunoscută pentru viteză fără a compromite siguranța, compania auto a considerat că este înțelept să facă tranzacțiile mai ușoare și mai sigure prin adoptarea cripto. Este o mișcare înțeleaptă pentru o marcă de mașini care a trecut testul timpului.

Poate că brandurile de lux care au adoptat plățile cu monede digitale încă nu sunt numeroase, dar cum criptomonedele încep să înregistreze progrese impresionante în toate domeniile, ne putem aștepta ca această listă să crească. În timp util, branduri din afara sectorului de lux vor urma exemplul, iar acest lucru, cu siguranță, va transforma criptomonedele dintr-un moft „exagerat” într-o parte a vieții de zi cu zi.