S-a lansat primul ceas Jacob & Co și poate fi achiționat ca NFT la licitație. Cum arată acesta și care este prețul de pornire

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 02-04-2021

în: NewsWatches

NFT este cea mai nouă modă blockchain alimentată de speculatori care străbate lumea digitală. NFT (sau token non-fungible) sunt, în esență, fișiere digitale conduse de tehnologia blockchain care certifică unicitatea acestuia și deținătorul de drept al acelui articol unic. Cu câteva zile în urmă, cineva a obținut 500.000 de dolari pentru a cumpăra o casă NFT care nici măcar nu există în lumea reală. Pe măsură ce nebunia din jurul NFT continuă să crească, asistăm la diferite mărci valorificând această nebunie alimentată de social media.

foto via @luxurylaunches.com

Cel mai recent dintre ele este un brand de ceasuri și bijuterii de lux Jacob & Co., care a introdus un ceas NFT care va fi în curând licitat. „Viziunea noastră despre Jacob & Co. este să aducem tendințele, primii inovatori și să conducă mulțimea în loc să se alăture acesteia”, a spus CEO-ul de marcă Benjamin Arabov. „Pe măsură ce dezvoltăm ceea ce majoritatea credeau ceasuri„ imposibile ”, este momentul să vedem ce tip de zgomot putem produce ca produse digitale.” Premiat ca primul ceas de lux NFT, este o animație digitală tridimensională a lui Epic SF24 a lui Jacob & Co., care rulează timp de 10-15 secunde.

foto via @luxurylaunches.com

Jacob & Co. Epic SF24 este un ceas incredibil. Cu toate acestea, este foarte dificil să spui același lucru pentru versiunea NFT, care nu este altceva decât un videoclip care ar trebui să fie similar cu animațiile promoționale dezvoltate de creatorii ceasurilor și încărcate de obicei pe canalul lor oficial de YouTube. Versiunea NFT a ceasului listează 10 criptomonede diferite, inclusiv Bitcoin și Ethereum. Animația va parcurge numele a 10 criptomonede diferite în timp ce afișează un turbillon în mișcare. Ceasul Jacob & Co. NFT va fi licitat pe ArtGrails – o platformă dedicată pentru licitații NFT fondată de Avery Andon, CEO și fondator al artlife.com. Licitarea începe pe 4 aprilie cu un preț de pornire de 1.000 USD, dar se așteaptă ca prețul său final de vânzare să se potrivească sau să depășească prețul de vânzare al Epic SF24 fizic, adică 210.000 USD.