Palace Henri Chenot, Merano – Un lăcaș al renașterii prin purificare

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-01-2014

în: Beauty

photo-hautedefinition-001

Discreție, eficiență, exclusivism – acestea sunt cuvintele care ar putea defini cel mai bine Palace Henri Chenot din Merano, locul unde trupul și spiritul experimentează întoarcerea în timp, purificându-se și atingând starea de sănătate și energie ce stă drept fundament real al frumuseții.

Ocrotită de impunătorii Alpi sud-tirolezi, ale căror vârfuri ating chiar și 3.300 de metri, stațiunea climaterică Merano – loc asociat cu darnica natură ce și-a concentrat aici, ca într-un leagăn, frumusețea și bogăția – se mândrește cu castelul Trauttmansdorff, renumit pentru cele mai spectaculoase grădini din Europa, dar și cu centrul Henri Chenot, găzduit de un edificiu clasic construit în anul 1906. Dincolo de zidurile ce evocă somptuozitatea bijuteriilor arhitecturale de pe Coasta de Azur, în fiecare dintre camere și apartamente oaspeții se pot bucura de panorama orașului vegheat de munții din cadrul Rezervației Naturale Tessa Range.

photo-hautedefinition-015

Abordarea revoluționară a lui Henri Chenot se bazează pe biontologie, termen inventat chiar de către acesta și considerat o știință a conservării tinereții, axată pe studiul esenței și evoluției vieții prin înțelegerea profundă a schimbărilor experimentate de organism odată cu trecerea timpului.

Considerând poluarea organismului drept principala cauză a dezechilibrelor, tratamentele sunt centrate pe combaterea efectelor provocate de disfuncții cardiace, neurovasculare, sexuale, musculare, digestive, legate de somn, hipertensiune, anxietate și depresie, dar și de afecțiuni ale pielii.

photo-hautedefinition-017

La momentul instalării, indiferent de tratamentul urmat, fiecărui oaspete îi este evaluată starea de sănătate printr-o serie de analize, precum cele de profil general, cardio-vascular, sanguin detaliat, hormonal, consistența și densitatea osaturii, determinarea anumitor markeri tumorali, nivelul oxidanților, gradul de intoxicare, structura corporală (procentul de grăsimi, nivelul lichidelor, rata metabolică etc.) sau cea bioenergetică, axată pe funcțiile vitale ale organismului și fluxul energetic.

photo-hautedefinition-004

După aplicarea uleiurilor esențiale din gama Chenot, o rețetă ce utilizează resurse marine și vegetale, procesul de purificare implică etapa drenajului și stimularea meridianelor tendon-mușchi și a punctelor energetice aflate de-a lungul acestora pentru accelerarea ritmului lichidelor și regenerare celulară. Pe același plan este efectuat tratamentul cu radiofrecvență, menit a îmbunătăți circulația limfatică. La nivel perceptibil, celulita este combătută prin terapii ce stimulează vascularizarea, sporind eliminarea toxinelor și a reziduurilor care o formează.

photo-hautedefinition-019

Armonizarea fluxurilor din organism este desăvârșită prin cura hidroenergetică, proces care include trei etape. Prima dintre acestea, hidroaromaterapia, ce presupune masaj cu uleiuri esențiale și tincturi, combinate cu variații în presiune a apei, acționează asupra sistemului cardiovascular, inclusiv în cazuri de artroză, generând detoxifierea organică, o bună circulație limfatică și eliminarea toxinelor și a grăsimilor din țesuturi. Tensiunea fizică, musculară, dar și cea mental-nervoasă sunt eliminate prin terapia cu fito-nămol, care apelează la proprietățile microalgelor, ale argilei albe și verzi, ale uleiurilor esențiale și tincturilor. În final, tonifierea trupului este obținută prin hidrojet, ce restaurează energia și vitalitatea.

photo-hautedefinition-020

Greutatea excesivă, cauzată fie de un stil de viață defectuos, fie de diverse dezechilibre ce țin de sănătate, inclusiv tipul 2 de diabet, implică numeroase probleme adiacente, cum ar fi cele cardiace sau cele provocate de circulația deficitară. Această stare apăsătoare, ce afectează atât sănătatea fizică, cât și cea psiho-emoțională, întâlnește un remediu la centrul Henri Chenot, unde o echipă formată din medici, tehnicieni și dieteticieni va susține oaspeții ce se îndreaptă spre Merano pentru schimbarea stilului de viață prin conceperea unui program stabilit în funcție de obiceiurile nutriționale și detectarea eventualelor intoleranțe alimentare, cât și în baza reacțiilor organismului la indicele glicemic al alimentelor. Procedurile de curățire a organismului sunt însoțite de o dietă hipotoxică având la bază zeci de ani de experiență, program prin care se evacuează toxinele din depozitele celulare și sunt stimulate funcțiile purificatoare ale ficatului, obținându-se astfel reducerea și, ulterior, prin urmarea unui regim personalizat de alimentație, stabilizarea greutății.

Aceleași principii se regăsesc și în conceperea programelor de înfrumusețare. Tratamentul facial începe cu un drenaj axat pe eliminarea impurităților și reziduurilor toxice din profunzimea pielii, stimulii energetici acționând apoi pentru revitalizarea și regenerarea țesuturilor. Nici pielea scalpului nu este neglijată, tratamentele antistres activând circulația sanguină și energetică în vederea stimulării oxigenării țesuturilor.

În scopul menținerii rezultatelor impresionante obținute, cele două restaurante ale centrului promovează bucătăria dietetică bazată pe metoda Chenot, folosind exclusiv produse sezoniere și ingrediente organice, antioxidante, hipotoxice și bogate în proprietăți nutritive. Maeștrii bucătari lucrează sub coordonarea doamnei Dominique Chenot, care susține și un atelier de gătit, în cadrul căruia prezintă secretele unei diete durabile, sănătoase și plăcute.

Oaspeții pot socializa în timp ce savurează un ceai sau se pot implica în dezbateri pe subiecte de sănătate și wellness în cadrul întâlnirilor tematice.

Energia redobândită prin infuzia de tinerețe dată de purificarea organismului poate fi ulterior direcționată spre activități precum fitness asistat de un antrenor personal, aerobic în apă, kinesis, exerciții fizice pe platformă vibrantă, Nordic walking, pilates – inclusiv în aer liber, ciclism sau plimbări în grădina botanică, pe lângă vizitarea frumoasei stațiuni sud-tiroleze.