Nespresso introduce Ediția Limitată Sélection Vintage 2014

Scris de Luxury
Publicat la data de: 25-01-2017

în: News

O Ediție Limitată extrem de rară și prețioasă, Sélection Vintage 2014 este rezultatul a 3 ani de maturare în condiții excepționale 

 

 Nespresso realizează pentru prima dată o cafea maturată și lansează Ediția Limitată Sélection Vintage 2014

201259_nes-vintage-2014_apb-1280x585-nc2_home-main_launch

Cafeaua maturată este o cafea realizată în condiții excepționale, fiind deosebit de rară și căutată. Procesul de maturare presupune păstrarea boabelor de cafea verde în mod deliberat timp de mai mulți ani, în condiții speciale de depozitare, acestea permițând modificarea structurii bobului de cafea și dezvoltarea unor noi dimensiuni senzoriale. 

Obținută din cele mai bune boabe de cafea Arabica provenite din plantații de la mari altitudini din ținuturile muntoase columbiene, Sélection Vintage 2014 a fost recoltată în urmă cu trei ani și apoi maturată cu meticulozitate, rezultatul fiind o cafea spectaculoasă, cu un gust complex, cu note lemnoase elegante, note fructate delicate și o textură fină, catifelată, aproape cremoasă. 

Maturarea tradițională a cafelei a început în anii 1700, când cafeaua recoltată din Indonezia era transportată în Europa cu corăbii care navigau timp de mai multe luni. Fiind împachetate în carenele de lemn, boabele de cafea verde erau expuse aerului umed și apei sărate a mării, umezeala cauzând umflarea boabelor. Acestea se uscau apoi în zilele toride. În alte cazuri, cafeaua era depozitată în Indonezia în așteptarea următoarei corăbii de transport către Europa. În această perioadă de depozitare, cafeaua avea parte de multe fluctuații de temperatură și de condiții de lumină diferite. Cu fiecare variație, structura fizică a boabelor se modifică, afectând modul în care boabele reacționau la prăjire și potențialul aromatic al cafelei în ceașcă. 

201259_nes-vintage-2014_apb-tablet_largepush_2048x1260_launch

Pentru maturarea boabelor de cafea care alcătuiesc astăzi Sélection Vintage 2014, experții Nespresso au apelat la un depozit secret, situat în Columbia, langă Ecuator, la o altitudine de aproape 3700 de metri. Acolo aerul este rece și presiunea atmosferică este scăzută. Prin urmare, este mai puțin oxigen și umiditatea din aer nu mai poate fi absorbită de boabe, cristalizându-se la suprafața acestora. Depozitul nu a avut ferestre, nicio rază de lumină directă nu a intrat în contact cu boabele, lucru care ar fi putut accelera sau deteriora procesul de maturare. Sacii conținând prețioasele boabe de cafea verde au fost rotiți în permanență, modificarea constantă a poziției acestora fiind o variabilă importantă pentru maturarea uniformă a tuturor boabelor. Datorită acestor reglaje atente, boabele de cafea verde Arabica proaspăt recoltate, provenind din bogatele ținuturi muntoase columbiene, s-au transformat în Sélection Vintage 2014. 

Karsten Ranitzsch, Head of Coffee, Nespresso, explică: “Prin lansarea Sélection Vintage 2014 ne-am dorit să introducem un sortiment de cafea complet nou, cu calităti unice. Pentru aceasta, am luat un concept bine cunoscut în industria alimentară și a băuturilor și l-am aplicat cafelei. Pentru a matura cafeaua, am avut nevoie de boabe de calitate excepțională pe care le-am depozitat în condiții speciale, urmărite și ajustate migălos și constant. Orice modificare, oricât de mică, a condițiilor de umiditate, temperatură, durată, presiune atmosferică, lumină și oxigen, ar fi afectat iremediabil gustul final. Acest proces adaptat cu atenție a avut ca rezultat o cafea remarcabilă, cu un profil aromatic irepetabil, distinct.”

SÉLECTION VINTAGE 2014 PROFIL AROMATIC

 În urma unui proces de maturare desfășurat pe o durată de trei ani în condiții excepționale, minuțios controlate, Nespresso SÉLECTION VINTAGE 2014 a dezvoltat arome deosebit de elegante, note lemnoase sofisticate și note fructate, delicate, într-o textură fină, cremoasă, pentru o experientă de degustare prețioasă, irepetabilă. 

 Intensitate: 7

 Dimensiunea ceștii: espresso (40ml). 

 Pentru a aduce un tribut caracaterului rar al acestui sortiment sofisticat experții recomandă savurarea acestuia fără lapte și fără zahăr. 

201259_nes-vintage-2014_apb-tablet_news_1536x1308_launch
Pentru a sărbători lansarea Sélection Vintage 2014 experții Nespresso și-au unit forțele cu producătorii de pahare de la Riedel pentru a crea uluitoarele pahare pentru degustare REVEAL, din cristal. Paharul, atent proporționat, permite cafelei să își exprime pe deplin buchetul de arome, îi evidențiază textura cremoasă și intensifică plenar plăcerea degustării. 

SÉLECTION VINTAGE 2014 este disponibilă pentru o perioadă limitată în Nespresso Boutique, precum și prin comandă la Centrul de Relații cu Clienții Nespresso și online la www.nespresso.com, începând cu 16 ianuarie 2017.