Drive Test DeLuxe Bentley Bentayga V8 First Edition 2021 [video]

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 22-01-2021

în: Auto

Noul Bentayga a fost reimaginat într-un mod spectaculos de cei de la Bentley, iar rezultatul este unul pe măsură: odată urcat la volan, minunea automobilistică te îndeamnă la explorare în forma cea mai pură. Am fost onorați și ne-a făcut o plăcere enormă să luăm această mașină în cadrul unui drive test, iar la finalul zilei am ajuns la o singură concluzie: dacă noi credeam că nu avem nevoie de această mașină, acum ea este în capul listei în scrisoarea către Moș Crăciun. Probabil va și rămâne mulți ani de-acum încolo…

[KGVID]https://luxury.ro/wp-content/uploads/2021/01/Bentley-Bentayga-LUXURY.mp4[/KGVID]

Galerie Foto

Cum devine traficul din București o plăcere chiar? Ei bine, la bordul noului Bentley Bentayga V8 First Edition 2021 toate problemele se pierd undeva în neant, iar plăcerea condusului este într-adevăr plenară. Claxoanele dispar ca prin farmec, iar aici nu este doar meritul antifonării perfecte. Pur și simplu, am surprins atât șoferi, cât și pietoni care zâmbeau la vederea mașinii. Ba chiar am beneficiat și de câteva „like-uri” în „offline”, realizate clasic, cu ambele mâini, care ne arătau degetul mare ridicat, exact opusul gesturilor celor mai frecvente din traficul Capitalei. Performanța absolută de reprezentare a puterii acestei mărci de lux a fost realizată lângă Arcul de Triumf, unde un domn agent de circulație din cadrul Poliției Rutiere ne-a invitat grațios să trecem, oprind circulația din sensul care se intersecta cu al nostru, cu un zâmbet larg, bineînțeles. Oricum eram prima mașină la semafor, deci ne place să credem că nu am avut parte de tratament preferențial. Sau cine știe?!…

Dar să o luăm metodic, de la începutul acelei zile superbe de început de decembrie, în care și soarele și-a făcut apariția, parcă pentru a întregi minunata noastră experiență. O vizită la showroom-ul Bentley București este întotdeauna un privilegiu pentru un jurnalist de lifestyle. Aici poți admira de la materialele din interiorul automobilelor Bentley, la roțile speciale expuse pe perete sau modele impresionante precum Flying Spur. Cu alte cuvinte, un rai automobilistic, nu mai departe de cartierul Pipera, în cadrul complexului Porsche România. Iar pentru ca ideea de paradis să fie completă, alături era showroom-ul Lamborghini. Ce poate un pasionat de automobile să își dorească mai mult? Un drive test cu Bentley Bentayga V8 First Edition 2021, desigur!

Definiția confortului și a luxului pentru SUV-uri
După prezentarea succintă, dar cuprinzătoare și profesionistă a comenzilor și aparatelor de bord făcută de către prea amabilul reprezentant Bentley București, și după ce am semnat de primire (responsabilitate, nu glumă!), am pornit în aventura noastră. Nu am reușit să descoperim pe parcursul zilei toate instrumentele de bord, am preferat să ne bucurăm de plăcerea condusului. Scaunele erau deja încălzite când ne-am urcat în mașină și, sincer, am preferat modul de condus Comfort, fără a le mai explora pe cel Sport sau Bentley. Și într-adevăr, totul a fost în acea zi doar despre un confort specific luxului. Lucrul care m-a impresionat cel mai tare pe parcursul întregii zile a fost modul extrem de ușor, intuitiv, confortabil și incredibil de plăcut în care se conduce această mașină. Datorită setărilor deja selectate, în momentul în care mașina din față pornea, motorul de la acest Bentley Bentayga pornea și el. Pe cei care cred că este greu să conduci un SUV de lux cu un asemenea gabarit prin traficul Capitalei îmi permit să îi contrazic în cunoștință de cauză. Niciodată nu m-am simțit mai confortabil la volanul unui automobil, aveam impresia că pot conduce ore în șir, doar bucurându-mă de călătoria în sine cu această mașină. Am renunțat la orice traseu inițial și m-am plimbat fără țintă prin București – și pot declara, tot pe semnătură, că a fost pentru prima oară, cel puțin după mult timp (poate un deceniu și mai bine), când orașul meu natal mi-a plăcut și mi-a dat un sentiment de apartenență, de mândrie, poate chiar de satisfacție.

Dar confortul nu este singurul atu indubitabil al lui Bentley Bentayga V8 First Edition 2021. Am ajuns pe la Pădurea Băneasa și am prins puțin drum liber în față. În momentul în care am accelerat, sunetul motorului m-a făcut să îmi crească inima – mașina răspunde instant impulsului dat și comenzilor, pare din acest punct de vedere o mașină electrică, iar posesorii de astfel de vehicule știu despre ce vorbesc. 

La un moment dat ne-am oprit să bem o cafea și să ne revenim un pic din acest vis, care a durat (deocamdată, sper, dragă Moș Crăciun!) doar o zi. Și atunci, un nou val de endorfine ne-a năpădit, de data aceasta provocat de atingerea interiorului de piele, marcat de cusăturile în romb perfecte. Nu e de mirare, interiorul este realizat din amestecul denumit de cei de la fabrica din Crewe „Portland & Beluga split” și are o poveste pe măsura renumelui mărcii. Pielea este selectată manual și provine exclusiv din rândul unor turme care își petrec viața fericită undeva în nordul Europei, la o altitudine considerabilă față de nivelul mării. Încă un aspect, credem noi foarte important: pielea animală folosită la decorarea interiorului noului Bentayga V8 First Edition 2021 nu a cunoscut mușcături sau înțepături de insecte de-a lungul vieții animalului, fapt care duce automat la absența oricăror pete, defecte sau urme neplăcute care pot apărea uneori chiar și în timp. 

Mulliner Driving – dotarea ca o experiență în sine
De obicei, în majoritatea testelor automobilistice se vorbește de plasticul prezent la interior. Exclus să vorbim despre așa ceva în cazul acestui produs de lux veritabil, vom menționa doar faptul că interiorul este din furnir și poartă inspiratul nume de Grand Black. Rezultatul vizual este unul de excepție și recunosc că mi-a lipsit efectul optic gratificator al acestuia după ce m-am dat jos din mașină. 

Nu am avut plăci de snowboard cu noi, însă la cât de stingher s-a simțit rucsacul nostru în imensitatea portbagajului, cu siguranță încăpeau. Roțile de 22 de inchi fac parte din specificațiile echipării Mulliner Driving, alături de cusăturile în formă de diamant din zona umerilor la scaune, dar prezente și pe portiere, de pedalele tip sport, emblemele Bentley brodate sau accentele metalice din interior.

Pot spune cu mâna pe inimă că schimbătorul m-a impresionat prin ergonomie, am folosit modul automat și, după cum am mai menționat deja, conceptul întregii zile poate fi rezumat prin materializarea automobilistică a ideii de lux și confort absolut.

Și pentru că totul are un preț exprimat în valori bănești în lumea în care trăim, modelul Bentley Bentayga V8 First Edition 2021 de care ne-am îndrăgostit iremediabil și fără speranță costă 210.260 de euro, opțiunile ridicându-se la valoarea de 53.360 de euro. Dacă viața a fost mai mult decât bună cu dumneavoastră și soarta vă iubește, puteți comanda acest automobil sau afla mai multe detalii despre alte modele Bentley comercializate în România accesând link-ul www.bucuresti.bentleymotors.com/eu/en/home

Galerie Foto