Primul BMW Seria 3 electric, creat special pentru China: noul BMW i3 eDrive35L

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 04-04-2022

în: Auto

BMW Group continuă să-şi extindă portofoliul de automobile cu propulsie electrică. Cea mai recentă completare este BMW Seria 3 electric, care va intra pe piaţa chineză în mai 2022.

 

BMW i3 eDrive35L se potriveşte perfect pentru cerinţele particulare ale acestei pieţe. Se bazează pe BMW Seria 3, model de mare succes care a fost lider al segmentului compact premium din China în 2021.

 

Cu un ampatament cu 11 cm mai lung decât Seria 3 standard, BMW i3 eDrive35L combină experienţa premium pe locurile din spate cu condusul fără emisii locale. În acelaşi timp, sedanul electric cu patru uşi oferă toată dinamica sportivă, confortul pe distanţe lungi şi o gamă largă de opţiuni de personalizare pentru care BMW Seria 3 este atât de cunoscut. Un nivel ridicat de calitate a construcţiei, calitatea serviciilor sunt, de asemenea, caracteristici remarcabile ale BMW i3 eDrive35L, făcându-l o ofertă unică în segmentul compact.

 

BMW i3 eDrive35L vine cu cele mai recente componente ale sistemului de propulsie BMW eDrive de generaţia a cincea, deja familiare de la BMW iX3, BMW i4 şi BMW iX.  Aceasta înseamnă unul din cele mai sofisticate motoare electrice de pe piaţă, care combină o soluţie AC sincron, mai eificnet şi mai performant, cu un rotor fără metale rare, cu o contribuţie pentru dezvoltarea durabilă, dar şi un control precis al recuperării energiei la frânare.

 

În plus, sistemul de operare BMW 8 şi o gamă largă de funcţii şi servicii digitale de ultimă oră – de exemplu, conectivitatea 5G şi Digital Key – îşi fac acum debutul la Seria 3.

 

Reglarea fină a sistemelor de suspensie ale BMW i3 eDrive35L la condiţiile de drum din China a fost efectuată de divizia de cercetare şi dezvoltare a BMW Brilliance Automotive Ltd. din Shenyang, care a adaptat, de asemenea, o parte dintre componentele maşinii la cerinţele lanţului de aprovizionare din China.

 

Ca şi în cazul tuturor modelelor electrice BMW din China, clienţii beneficiază de acces gratuit la peste 98% din infrastructura publică a sutelor de operatori de puncte de încărcare. Tot ceea ce este necesar este o simplă înregistrare unică la BMW Charging.

 

BMW i3 eDrive35L va fi asamblat exclusiv pentru piaţa chineză la uzina BMW Brilliance Automotive Ltd. din Lydia (Shenyang).

 

Acum, odată cu BMW i3 eDrive35L, portofoliul de automobile electrice al BMW Group cuprinde şase modele.

 

BMW Group urmăreşte ca automobilele electrice să reprezinte 50% din vânzările sale globale până în 2030.

 

Date principale BMW i3 eDrive35L:

Concept caroserie ………………………………………………………..  Sedan cu patru uşi

Lungime ……………………………………………………………………..  4.872 mm

Ampatament ……………………………………………………………….  2.966 mm

Putere maximă …………………………………………………………….  210 kW @ 5.000-12.000 rpm

Cuplu maxim ……………………………………………………………….  400 Nm @ 0-5.000 rpm

Sprint (0-100 km/h) ……………………………………………………..  6,2 secunde

Consum de energie (CLTC) ……………………………………………..  14,3 kWh/100 km

Autonomie (CLTC) ………………………………………………………..  526 km

Capacitatea bateriei de înaltă tensiune …………………………….  70,3 kWh (brută) / 66,1 kWh (netă)

Putere maximă de încărcare …………………………………………..  100 kW (DC), 11 kW (AC)

Timp de încărcare SOC 10-80% cu DC max …………………….. 36 minute

Autonomie (CLTC) după 10 minute de încărcare DC max …….  97 km

Portbagaj ……………………………………………………………………  410 litri