Ixoost lansează o boxă care arată ca grila lui Mercedes-AMG GT

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 03-08-2022

în: News

Ixoost

Ixoost caută inspirație către unul dintre giganții producției auto germane. Compania italiană de echipament audio a colaborat cu Mercedes-AMG pentru a produce o nouă boxă care se bazează pe designul mașinii sport GT a producătorului auto. Dispozitivul compatibil cu Bluetooth va oferi un sunet premium și va prezenta unul dintre cele mai interesante modele pe care le-am văzut în ultimul timp.

Noul difuzor Ixoost nu este primul inspirat din lumea automobilelor. Compania cu tendințe artistice colaborează cu mărci precum Lamborghini, Pirelli și Formula 1 de ani de zile. Totuși, aceasta este prima dată când compania își unește forțele cu o marcă germană.

Ixoost

Boxa arată exact ca partea frontală a mașinii sport orientată spre performanță a sub-brandului. Aceasta are un șasiu construit din fibră de carbon și are o grilă frontală distinctă, la fel ca automobilul sport, dar nu sunt singurele referințe vizuale la producătorul auto și mașina sa. Difuzorul are, de asemenea, orificii de aerisire pe capotă, țevi de eșapament, un difuzor spate și o insignă la fel ca cea care se găsește pe motorul tuturor vehiculelor AMG.

În interiorul difuzorului se află o pereche de reflexe de bas și subwoofere de 15 centimetri, precum și patru tweetere de doi centimetri. Aceste elemente se combină pentru a oferi o experiență audio hi-fi autentică la 360 de grade. Difuzorul, care măsoară 66 de centimetri lungime și 76 de centimetri lățime și are o greutate de 15 kilograme.

Momentan nu a fost anunțat niciun preț pentru boxa Ixoost și AMG, însă având în vedere măiestria cu care a fost realizat acest dispozitiv, ne așteptăm că va fi unul considerabil. Totuși, unul dintre modelele Lamborghini ale companiei costă până la urmă 21.000 de dolari.

Energy Expo 10-13 octombrie