Un iPod din prima generație a fost vândut cu 29.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-08-2023

în: News

iPod

Un iPod rar din prima generație, păstrat în ambalajul său original din 2001, a fost vândut pentru 29.000 de dolari pe Rally. iPod-ul a fost cumpărat inițial drept cadou de Crăciun la un preț de 399 de dolari dintr-un magazin Apple din Plano, Texas și a rămas neatins pe un raft până la recenta sa redescoperire.

„Nu era sigur ce voia să facă cu el, așa că l-a pus pe un raft, iar apoi, inevitabil, timpul a trecut”, a declarat Rob Petrozzo, co-fondatorul Rally. Proprietarul a dat peste piesa istorică, încă învelită în punga albastră originală din magazinul Apple, în timp ce făcea curățenie în casa lor după moartea tatălui său. „Este cu adevărat o capsulă a timpului”, a adăugat Petrozzo.

Rally, o platformă cunoscută pentru că permite partajarea proprietății asupra unor bunuri unice, cum ar fi suvenirurile tehnologice, a orchestrat vânzarea. Inițial, posesia iPod-ului a fost împărțită în 5.000 de acțiuni, fiecare evaluată la 5 dolari, prin intermediul unei societăți cu răspundere limitată (LLC) înființate de Rally, atrăgând un grup divers de investitori.

În mod neașteptat, un colecționar privat a intervenit în luna iulie și a achiziționat toate cele 5.000 de acțiuni, asigurându-și astfel posesia exclusivă a acestei relicve tehnologice.

Energy Expo 10-13 octombrie