Conceptul experimental Rolls-Royce 103EX a încheiat un tur global de peste trei ani

Scris de Luxury
Publicat la data de: 23-01-2020

în: Auto

După ce a petrecut mai bine de trei ani de zile într-un turneu în jurul lumii, conceptul de mașină electrică autonomă Rolls-Royce 103EX a revenit la sediul principal al producătorului auto de lux din Goodwood, Marea Britanie.

Modelul futurist a fost expus în cadrul unor evenimente la care au participat reprezentanți ai presei și clienți de pe întreg mapamondul. Mașina a fost însoțită în permanență de așa-numita Experimental Vehicle Team, însărcinată cu menținerea autovehiculului în parametrii optimi de funcționare.

„Suntem încântați să întâmpinăm modelul 103EX acasă, în Goodwood. După aproape patru ani petrecuți în străinătate, am simțit că venise momentul ca modelul experimental să se întoarcă acasă. Este o ocazie foarte bună pentru cei care au lucrat la proiect să retrăiască niște amintiri frumoase, iar pentru cei care ni s-au alăturat mai recent, să descopere una dintre cele mai interesante și importante mașini pe care le-am creat vreodată”, a spus Torsten Müller-Ötvös, CEO al Rolls-Royce Motor Cars.

Modelul inovator reprezintă viziunea Rolls-Royce privind viitorul vehiculelor de lux fără șofer. Șasiul mașinii a fost realizat manual din materiale avansate, iar pasagerii aflați la bord vor fi surprinși să afle că modelul nu are un volan fizic. Fiecare funcție a mașinii este coordonată de asistentul virtual Eleanor, care preia și responsabilitățile șofatului în acest caz. Pasagerilor nu le rămâne decât să se bucure de experiența unei călătorii luxoase cu noul Rolls-Royce, care este și prietenos cu mediul înconjurător.

Energy Expo 10-13 octombrie