Crama Gîrboiu, premiată cu aur la Berliner Wein Trophy 2020

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 06-03-2020

în: News

livia gîrboiu

Două vinuri româneşti, ambele de la Crama Gîrboiu, din judeţul Vrancea, au câştigat medalia de aur la Berliner Wein Trophy 2020, cea mai mare competiţie mondială organizată sub egida Organizaţiei Internaţionale a Vinului.

Este pentru al patrulea an consecutiv când crama fondată de Constantin Gîrboiu a obţinut aurul la faimosul concurs. În anul 2019 crama a adus alte trei medalii de aur României cu faimosul soi autohton Şarba.

Astfel, conform anunţului făcut de Berliner Wein Trophy, vinurile Petite Helena şi Constantin, ambele produse de Crama Gîrboiu, au fost răsplătite cu aurul la ediţia din acest an. Asamblajele produse în ediţii limitate a câte 8.000 de sticle fiecare, având şi potenţial de învechire, se adresează exclusiv sectorului HORECA.

vinul Petite Helena

În total, peste 20.000 de vinuri din 41 de ţări au fost analizate de cei peste 700 de membri ai juriului prezenţi în capitala Germaniei.

vinul Constantin

„E o onoare să aducem din nou aurul României într-o competiţie de mare anvergură aşa cum este Berliner Wein Trophy. Atât Petite Helena, cât şi Constantin, fac parte din categoria vinurilor Super Premium a Cramei Gîrboiu, vinuri atent selecţionate şi create cu măiestrie de specialiştii noştri”, a declarat Livia Gîrboiu, directorul executiv al companiei.

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înfiinţată în anul 2005, iar podgoriile se află în arealul viticol Coteşti, din judeţul Vrancea, zonă caracterizată prin condiţii climatice favorabile şi un sol bogat în minerale, unic în sud-estul României. În ultimul deceniu, crama a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale, devenind una dintre cele mai apreciate din ţară.