Pachete cu vinuri medaliate de la Crama Gîrboiu

De ce un vin medaliat este cadoul perfect?

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 24-12-2021

în: Lifestyle

Crama Gîrboiu

La vinuri cadou ne gândim din ce în ce mai des în ultimii ani ca fiind cadoul perfect. Sau măcar apropiat de perfecțiune. Dăruirea cadoului ideal este percepută drept o artă și, deși mulți dintre noi se decid cu greu asupra acestuia, o sticlă de vin ne face alegerea mai ușoară.

În acest caz, care este vinul potrivit? Vin roșu? Vin alb sau rosé? Ce soiuri de vin alegem? E important să știm și dacă dorim un vin sec sau dulce. Indiferent de răspuns, acesta trebuie să fie corelat persoanei sau evenimentului pentru care vinul este făcut cadou. Dacă luăm în calcul preferințele și locația, negreșit vom impresiona prin cadoul nostru. Trebuie doar să acordăm puțină atenție caracterului vinului pe care îl selecţionăm.

Patru motive pentru care ar trebui să faci un vin cadou

 • Toată lumea apreciază un vin bun
  Vinul are, din toate timpurile, o identitate aparte și este iubit de către toți. Spre deosebire de alte cadouri care pot rămâne nefolosite sau uitate în sertare, vinul își găsește drumul spre gustul oricui. O sticlă de vin roșu sau de vin alb se cere a fi deschisă. Iar vinul rosé se împarte dulce cu cei dragi. Pur și simplu, nu poți da greș cu o sticlă de vin!
 • Este un cadou personal
  Alegerea pentru vinuri cadou nu este aleatorie. Ba din contră, ne gândim punctual ce vin ar aprecia persoana în cauză. Luăm în considerare culoarea, soiul și chiar prețul. Cunoaștem dacă persoana apreciază un vin sec sau un vin demidulce. Ne gândim dacă ar fi mai potrivit un Chardonnay sau un Merlot. Și decidem instant dacă se preferă un gust rafinat sau un gust mai brut. Vinul ales vorbește despre persoana care îl primește. Și mai mult decât atât, îi arată norocosului sau norocoasei cât de bine îi cunoaștem gusturile.
 • Poate fi un cadou memorabil
  Pentru situația în care decidem să facem un cadou special, un vin premium va fi de neuitat. Vinurile premium sunt mai mult decât niște vinuri scumpe. Acestea sunt, fără doar și poate, atenţii rafinate pe care le oferim oamenilor pe care îi iubim sau îi respectăm. În plus, acestea spun o poveste despre tradiţie, gust și autenticitate. Din fericire, există numeroase crame românești care au și categorii de vinuri premium din care putem alege un vin de calitate. În plus, ambalajul special, cât și felicitarea personalizată dau un plus de eleganță.
 • Va fi împărțit și cu ceilalți
  Un sentiment frumos este să știi că vinul oferit cadou va fi împărțit cu cei dragi. Fie că va fi deschis atunci și savurat cu toți invitații ori degustat mai târziu, vinul dăruit de tine va bucura mai multe persoane. Și, cu siguranță, vei fi pomenit și cinstit! 

Pentru idei de cadouri inspirate, Crama Gîrboiu vă invită să explorați selecția de vinuri premium pe care le pune la dispoziție în magazinul online
www.cramagirboiu.ro.

Și, pentru că nu ne dezminţim de la grija cu care pregătim fiecare cadou în parte, vă menționăm că împachetăm vinurile cadou în cea mai fină hârtie de mătase. Mai mult decât atât, alăturăm acestora și o felicitare personalizată scrisă de mână, pentru un plus de rafinament. Mesajul dumneavoastră va ajunge la cei dragi în cel mai elegant mod posibil.
Descoperiți în cele ce urmează o selecție aparte și un cadou cu gust. 

Crama Gîrboiu

Pachet vinuri medaliate, pentru cunoscători
Venind în anticiparea cunoscătorului de vinuri, dornic să deguste și să dețină cele mai bune vinuri premiate românești, Crama Gîrboiu propune o selecție inedită de vinuri premium, câștigătoare de premii și medalii la nivel național și internațional. Aceste vinuri reprezintă culminarea eforturilor noastre de a oferi vinuri medaliate de calitate superioară.

Pachetul include șase vinuri:

Constantin Premium Red Blend

Constantin Premium Red Blend a fost premiat alături de Bacanta Chardonnay 2015. Ambele dețin atât medalia de aur, cât și titlurile de Cel mai bun vin alb și roșu din România. Suntem mândri să aducem asemenea onoare României, dar mai ales ținutului Vrancea.

„Vinurile selecționate din ediția limitată Constantin reunesc și potențează atât caracterul ferm, dinamic, dar și ambiția pe care am dorit să o las a fi amprenta fiecărui detaliu încă de când a luat viață proiectul de suflet denumit Crama Gîrboiu. Constantin vorbește despre tradiție, despre dârzenie, în limbajul milenar al vinului bun”, declară Constantin Gîrboiu.

Un asamblaj inedit de Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Prezintă o culoare rubinie superbă și arome fine de fructe roșii și negre precum zmeură, prune, coacăze negre, completate de note fine de vanilie, scorțișoară, tabac și piele datorate maturării în baricuri de stejar franțuzesc.

 • Aur – Berliner Wein Trophy 2020
 • Aur – Mundus Vini 2021
 • Aur – Concours Mondial de Bruxelles 2021 

Petite Helena Premium White Blend

Lansarea vinului Petite Helena a fost o ocazie specială pentru noi toți, venind ca un tribut adus celui mai nou membru al familiei Gîrboiu, micuța Elena. Am considerat că o reprezintă cel mai bine un vin alb sec, în ediție limitată, realizat din soiuri de excepție precum Chardonnay, Chardonnay Barrique și Șarbă. Bucuria noastră se reflectă în explozia de culori și calitatea superioară a tuturor detaliilor legate de prezentare.

În lumea frumoasă a micuței Elena, zilele încep cu inocență, zâmbete și fluturi. Crama Gîrboiu împărtășește din magia acestei atmosfere printr-o ediție specială de vinuri albe. Acestea redau efervescența și curiozitatea Elenei într-un gust proaspăt și floral. Bun venit în lumea însorită a Petite Helena!

 • Aur – IWCB 2020
 • Aur – Berliner Wein Trophy 2021

Bacanta Sauvignon Blanc Fumé

Un petit Sauvignon Blanc echilibrat, cu un nas mineral și arome ușor citrice. Maturarea în baricuri de stejar franțuzesc îi conferă note fine de vanilie și scorțișoară. Fumé este o reinterpretare clasică a soiului Sauvignon Blanc. Aportul oferit de fermentarea în baricuri de stejar se regăsește pe deplin în calitatea acestui vin.

 • Aur – Mundus Vini 2021
 • Argint – Concours Mondial de Bruxelles 2021

Bacanta Șarbă Barrique 

O inovație în domeniu, este prima Șarbă din istorie obținută prin metoda fermentării și maturării „sur lie” (pe depozit fin de drojdie) în baricuri noi de stejar franțuzesc, timp de șase luni. Un vin elegant, unicat prin aromele specifice de petale de trandafir.

Încântă prin arome intense de petale de trandafir, piersică roșie și fructe exotice ca mango și papaya. Datorită fermentării și maturării „sur lie” în baricuri noi de stejar franțuzesc, notele fine de condimente dulci, migdale și toast oferă complexitate atât olfactiv, cât și gustativ. Corpolent, intens, cu o aciditate crocantă și un post gust persistent și onctuos.

 • Aur – IWCB 2020

Bacanta Chardonnay

Un Chardonnay elegant, ce prezintă o aromă complexă de măr, pară și piersică albă completată de mireasma notelor exotice de anason, coajă de portocală și smochine confiate. Textură onctuoasă, datorată fermentării malolactice, ce îmbină în mod plăcut aciditatea modică cu corpolența vinului. Intens și echilibrat, acest vin impresionează printr-un post gust foarte lung.

 • Argint – Mundus Vini 2019

Bacanta Fetească Neagră

Feteasca Neagră este un vechi soi autohton de struguri, din care se obțin vinuri roșii și rosé de calitate superioară. Acesta este cultivat pe toată suprafața României, cu precădere în zona Dealu Mare și Moldova. A câștigat rapid în popularitate datorită gustului inconfundabil și a caracterului aparte. Calitatea de a acumula zaharuri, în mod natural, taninurile catifelate, cât și aciditatea ridicată îi conferă acestui vin potențial, situându-l printre marile vinuri ale lumii.

Feteasca Neagră câștigă în complexitate odată cu maturarea în baricuri de stejar, dar mai ales în butelii de sticlă. Vinurile de colecție obținute din Fetească Neagră sunt unele aparte, care dăinuie peste zeci de ani. Condițiile speciale de pivniță conferă vinului note terțiare unice.

 • Aur – IWCB 2019

Oferă persoanelor dragi cele mai bune vinuri produse de Crama Gîrboiu. De la vinuri medaliate la vinuri de colecție, verticale cu ani de excepție și ediții speciale. Un cadou excepțional care nu trebuie să lipsească din viața pasionaților de vinuri bune. Fie că vorbim de persoana iubită, familie sau oameni față de care dorim să ne arătăm recunoștința, niciodată nu dai greș cu un vin cadou din selecția noastră. Atât ambalarea elegantă cu hârtie de mătase, cât și felicitarea personalizată scrisă de mână dau un plus de eleganță. De asemenea, cutiile de lemn pentru vin personalizate ajută la păstrarea vinului în condiții optime.

www.cramagirboiu.ro

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie