Clinica Uptown Esthetics, centrul dedicat redefinirii trăsăturilor tale

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 20-12-2019

în: Beauty

Din epoca clasică și până astăzi, standardele de frumusețe s-au schimbat, odată cu valorile culturale, iar acest lucru poate fi observat în evoluția picturilor și a stilurilor artistice. Cu toate acestea, tinerețea, pielea fină, corpul bine proporționat și trăsăturile frumoase vor fi mereu apreciate. Misiunea clinicii Uptown Esthetics este să-ți pună în valoare frumusețea naturală, fără să altereze armonia fizionomiei tale. Astfel, specialiștii de la Uptown Esthetics încearcă zilnic să depășească limitele tratamentelor estetice tradiționale, pentru a satisface fiecare nevoie, clinica fiind dotată cu echipamente de înaltă tehnologie și o echipă excelent pregătită. Dr. Ioana Drăgoicea, medic primar chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și estetică, este fondatoarea clinicii, fiind activă în acest domeniu de peste 14 ani. Am discutat cu dumneaei despre cum și-a descoperit pasiunea pentru medicină, cum a pus bazele clinicii și, de asemenea, despre sfaturile pe care le-ar oferi femeilor în privința intervențiilor estetice.

Cum v-ați descoperit pasiunea pentru medicină?
Nu îmi amintesc exact ce a declanșat hotărârea mea de a urma profesia de medic. Îmi amintesc, însă, cu mare drag de participările mele, încă din școala generală, la concursuri de tipul „Sanitarii Pricepuți”. Am urmat în mod firesc Liceul Sanitar, fiind în ultima promoție a acestui liceu, și am continuat cu Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București. Drumul meu a fost clar. Am fost atrasă încă de la început de partea practică a profesiei de doctor, îmi doream să îmbrățișez o specialitate chirurgicală, ceea ce s-a și întâmplat.

Povestiți-ne despre drumul profesional de la începuturi până astăzi. Ce provocări ați întâmpinat? 
Am încheiat studiile universitare în promoția anului 2000. După concursul de rezidențiat aș fi putut alege oricare dintre specialitățile chirurgicale, datorită poziției obținute în urma acestui examen, dar am fost atrasă de domeniul chirurgiei plastice, microchirurgiei reconstructive și estetice. Notorietatea profesorului Ioan Lascăr m-a atras și așa am ales să mă pregătesc în această specialitate în clinica condusă de dânsul la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Și a fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Cazuistica extrem de bogată a acestui spital și faptul că am fost în preajma unui chirurg desăvârșit, ca domnul profesor Lascăr, m-au ajutat să devin cine sunt astăzi.
Nu știu cum au trecut anii de rezidențiat, a fost o muncă imensă, dacă îmi amintesc nenumăratele gărzi petrecute în acest spital. Experiența căpătată în Spitalul Clinic de Urgență București este inegalabilă, am operat nenumărate cazuri de traumatisme ale feței și mâinii, tumori de părți moi și de tegument, cazuri de microchirurgie reconstructivă. După examenul de specialitate, am început să mă dezvolt în domeniul medicinei și chirurgiei estetice. Am reușit acest lucru prin participarea la congrese și conferințe internaționale, dar și prin stagii de pregătire în clinici prestigioase de chirurgie estetică din Europa.

Cum a început povestea Uptown Esthetics? 
Am colaborat încă din primii ani de specialitate cu diverse clinici private, apoi mi-am deschis primul cabinet privat propriu, în care am funcționat vreme de cinci ani. Tot timpul am avut, însă, visul creării unui centru de estetică cu un spațiu mai generos în care să ne diversificăm aria de tratamente estetice, dar, pe de altă parte, să oferim pacienților noștri confortul și atenția pe care le meritau. Așa a apărut Uptown Esthetics, un spațiu prietenos, cald, în care se întâmplă minuni, o clinică dedicată redefinirii trăsăturilor, pentru menținerea frumuseții, care să devină promotorul permanent al inovării în privința tratamentelor și tehnicilor privind estetica medicală.

Ce tip de tratamente oferiți în cadrul clinicii și care sunt cele mai solicitate, de către femei și bărbați deopotrivă?
În cadrul clinicii, oferim tratamente minim invazive (de tipul tratamentelor injectabile cu botox, acid hialuronic, mezoterapii cu cocktail-uri de vitamine, oligoelemente, aminoacizi, acid hialuronic, PRP-plasmă proprie sau „lifting vampire”), dar și non-invazive, de tipul tratamentelor dermato-cosmetice. Avem la dispoziție, de asemenea, și aparatură performantă de tipul Venus Viva Skin Resurfacing System, Venus Legacy, Jet Peel, Dermapen IV etc. Combinând aceste terapii în funcție de nevoile pacientului, reușim să obținem rezultate foarte bune și durabile. Cu ajutorul medicului dermatolog, dar și al unor specialiști în proceduri dermato-cosmetice, reușim să oferim pacientului un plan coerent de tratament, dar și de menținere a rezultatelor obținute.
Partea chirurgicală a activității mele se desfășoară în cadrul Spitalului de Chirurgie Plastică și Ortopedie MedLife. Cele mai cerute proceduri chirurgicale, în cazul femeilor, sunt operațiile de augmentare mamară, blefaroplastiile (proceduri chirurgicale de întinerire a zonei perioculare), microlipofillingul – folosirea propriului țesut adipos pentru corecția estetică a unor deficite de volum la nivelul feței și nu numai, miniliftingul facial și lipoaspirația.
Și bărbații au început să fie mai curajoși în ultimii ani, în ceea ce privește tratamentele estetice, atât cele injectabile, dar și intervențiile chirurgicale. Aproximativ 15% dintre pacienții mei sunt bărbați. Cele mai cerute proceduri de către aceștia sunt cele de corectare a ridurilor de la nivelul frunții sau șanțurilor nazogeniene (asta dacă e să vorbim de tratamente injectabile) sau de întinerire a zonei perioculare (și în acest caz vorbim de operațiile de blefaroplastie superioară sau inferioară pentru corecția cearcănelor). Lipoaspirația este o altă intervenție solicitată frecvent de către bărbați.

Cum plănuiți să dezvoltați clinica în viitor?
În primul rând, ne gândim să ne lărgim gama de tratamente privind remodelarea corporală, prin achiziția unor echipamente de ultimă generație, populare în SUA. Încercăm să fim la curent cu ce se întâmplă în Europa, dar și în SUA, în materie de noi produse sau echipamente, prin participarea la congrese și expoziții internaționale, dar și prin vizitarea unor clinici omoloage din străinătate, de înalt nivel. Și eu, dar și întregul personal al clinicii suntem animați de o dorință de cunoaștere și dezvoltare continuă. Și trebuie să mărturisesc că pacienții noștri extrem de exigenți reprezintă o motivație în plus.

De la ce vârstă sunt necesare intervențiile estetice? Există o vârstă minimă?
Vârsta la care sunt necesare intervențiile estetice depinde foarte mult de zestrea genetică a individului respectiv, dar și de felul în care avem grijă de pielea noastră, de stilul de viață, modul de alimentație, hidratare, privarea de somn, fumat, consumul cronic de alcool, expunerea la soare. Aceștia sunt factori importanți de care depinde aspectul tenului nostru.
În ultima vreme, se impune termenul de „prejuvenation”, adică totalitatea mijloacelor minim invazive prin care putem păstra starea de tinerețe a tenului, înainte de apariția semnelor de îmbătrânire. În fapt, se consideră că persoanele tinere cu vârste de 25-30 de ani pot prezenta deja semne fiziopatologice de îmbătrânire și de aceea, de multe ori, chiar tratezi și nu previi. Ideal este să prevenim apariția unor probleme mai greu de tratat la vârste mature, să realizăm un control al îmbătrânirii (control of ageing). Să vă dau un exemplu: există persoane cu o mimică accentuată, în urma căreia pot apărea riduri încă de la o vârstă tânără. Dacă nu intervenim din timp (prin utilizarea unor mici doze de botox), aceste riduri se accentuează din ce în ce mai mult cu trecerea anilor și devin mai greu de tratat. Din punctul meu de vedere, vizita la medicul estetician de la o vârstă încă tânără este esențială. Acesta îți poate recomanda tratamente non-invazive sau minim invazive, în funcție de necesități sau, pur și simplu, sfaturi de îngrijire a tenului.
Prin utilizarea tratamentelor injectabile cu măsură și sub controlul unui specialist responsabil, reușim să prelungim timpul până la efectuarea unor intervenții chirurgicale la nivelul feței.

Spuneți-ne, cum îmbinați viața profesională atât de solicitantă cu cea personală?
Trebuie să mărturisesc că nu am găsit formula magică de a împleti viața profesională cu cea personală. M-am dedicat cu mare entuziasm profesiei mele, am avut obiective pe care le-am atins treptat, dar sunt mulțumită că eforturile mele au avut și rezultat. Mă simt privilegiată de faptul că pot influența în bine viețile oamenilor și primesc în schimb energia lor pozitivă și căldură în fiecare zi. Mi se pare surprinzător cum o simplă intervenție poate să redea unui om încrederea în sine și, ca urmare, viața lui să se schimbe. Trebuie să mulțumesc familiei mele care a fost lângă mine necondiționat și mi-a înțeles pasiunea și dăruirea pentru această profesie.

Ce alte pasiuni aveți?
În ultimii șase ani, mi-am descoperit plăcerea de a naviga pe ambarcațiuni cu vele. Sailing-ul este un sport care te solicită atât fizic, cât și psihic, trebuie să fii implicat total atunci când te afli pe un velier. Descoperirea acestei pasiuni a fost salvatoare, am găsit refugiul perfect. Când sunt pe o barcă, nu mă mai gândesc la nimic, trăiesc fiecare clipă la cea mai mare intensitate. Îmi place enorm să fiu în mijlocul mării, chiar și pe furtună, și să aud doar zgomotul vântului în vele și al bărcii care alunecă pe apă. Am un sentiment primordial, inegalabil. Am avut norocul să întâlnesc, pe timpul pregătirii pentru obținerea licenței de skipper, un grup de oameni speciali cu care am format un echipaj extraordinar. În acest moment am ajuns la performanța de a concura la competițiile naționale de yachting și să ocupăm locul patru în clasamentul general la clasa noastră (Nitro Sailing Team, în care ocup poziția de trimmer de foc). Bineînțeles că facem și cruising în Marea Mediterană cel puțin o dată pe an. Așa am descoperit frumoasele insule grecești, în fiecare an altele.

În ce produse, servicii și branduri de lux vă regăsiți?
În primul rând, aș spune că mă regăsesc în brandul pe care l-am creat – Uptown Esthetics. Dacă ar fi să vorbesc despre branduri de lux, aș vorbi despre branduri pentru acid hialuronic (Allergan cu gama Juvéderm; Restylane sau Teoxane) sau branduri pentru produse de îngrijire a pielii (cum sunt Zein Obagi, Dr. Babor etc.), toate disponibile în clinica noastră.

Care au fost destinațiile de vacanță care v-au încărcat spiritual cel mai mult până acum și unde ați dori să călătoriți pe viitor?
Călătoriile sunt un mijloc minunat de a te regăsi. Încerc în fiecare an să aleg o altă destinație, îmi place să descopăr locuri și oameni noi. Totuși, există un loc special în care merg o săptămână pe an și unde îmi încarc bateriile, unde prietenii sunt atât de apropiați, încât fac parte din familie, iar acel loc special pentru mine este insula Capri. În viitor, mi-aș dori foarte mult să ajung în Nepal și Tibet.

Numeroase femei consideră intervențiile estetice drept un moft. Este nevoia de a te simți frumoasă un lux sau o necesitate?
În societatea actuală, nevoia de a arăta bine reprezintă o necesitate. Nu spun că este bine sau rău, dar, pur și simplu, așa se prezintă situația. Și nu mă refer la femeile tinere care își doresc niște buze mai mari ca să fie mai atrăgătoare. De fapt, ca să fiu mai clară, există o tendință a oamenilor peste 50-60 de ani, foarte activi în domeniile lor, de a apela la intervenții estetice pentru a arăta mai tineri – și nu din vanitate, ci pentru că vor să se mențină acolo unde sunt.
Frumusețea personală a devenit, în timpurile noastre, un atribut foarte important în viața socială. Femeia modernă caută o imagine imaculată și, în consecință, metodele de înfrumusețare câștigă tot mai mult teren în opțiunile fiecăreia. Interesul tot mai mare al femeilor pentru tehnicile de înfrumusețare, fie ele chirurgicale sau doar dermato-cosmetice, a făcut ca „industria frumuseții” să cunoască un avânt puternic în ultimii ani. Procedurile estetice îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții, încrederea, starea psiho-emoțională și viața socială. Pacienții nu numai că doresc să fie în stare bună de sănătate, ei doresc, de asemenea, să se bucure de viață la maxim, să fie în formă, să încetinească efectele îmbătrânirii și să aibă un aspect plăcut, ceea ce îi face mai optimiști, mai încrezători.
Estetica medicală nu ține doar de vanitate, ci și de psihologie, căci îmbunătățirea aspectului fizic crește respectul față de sine și, astfel, îmbunătățește calitatea vieții pacientului. Așadar, consider că toate femeile ar trebui să se simtă frumoase în pielea lor.

Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră?
Luxul, pentru mine, reprezintă, în acest moment, timpul liber. Și luxul suprem, timpul liber petrecut pe un velier în Marea Mediterană.

 

Dr. Ioana Drăgoicea
Medic primar chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și estetică
Doctor în Științe Medicale
Uptown Esthetics
Str. Daniel Danielopolu, nr. 36
Tel.: 0726.233.377