Brunello Cucinelli intră în lumea vinului

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 11-11-2022

în: News

Brunello Cucinelli

Brunello Cucinelli adaugă vinificația pe lista lungă și luxoasă de domenii în care activează. Săptămâna aceasta, filozoful, filantropul și furnizorul unora dintre cele mai bune articole vestimentare de cașmir din lume a dezvăluit prima sa sticlă de vin unui grup de prieteni, jurnaliști și investitori din Milano. Numit Castello del Solomeo, podgoria și primul său produs sunt în lucru cel puțin din 2011, când au fost plantate viță de vie pentru recolta 2018.

Podgoria, care se află în orașul perugian Solomeo se întinde pe aproape 15 acri, care sunt plantați cu trei tipuri de soluri. Fiecare a fost asortat cu atenție unui anumit soi de struguri, inclusiv Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Merlot, toate fiind încorporate în amestecul vinului roșu.

Brunello Cucinelli

Peste 20.000 rânduri de viță de vie mărginesc podgoriacu modele de valuri. Strugurii au fost plantați astfel pentru a face podgoria asemănătoare cu o „grădină”, subliniind nevoia acesteia de întreținere manuală periodică și specifică. De asemenea, permite plantelor să primească cantitatea maximă de lumină și aerare.

Ca și alte repere din Solomeo, orașul în care își are sediul compania Cucinelli și unde sunt realizate produsele sale, podgoria a fost restaurată de Brunello Cucinelli de-a lungul anilor. Și ca și celelalte facilități ale brandului din oraș, este parte integrantă a calității produsului.

Brunello Cucinelli

„Îmi place să cred că strugurii noștri își pot spune în sfârșit propria poveste de frumusețe. Cred că nu există nimic mai frumos decât să împărtășesc acest fruct prețios, născut dintr-un proces lung de îngrijire și custodie, cu prietenii și cei dragi de o viață.”, spune Cucinelli despre noul vin într-o declarație.

Fanii lui Brunello Cucinelli vor observa că a vândut de ani de zile alte articole de stil de viață, cum ar fi fotolii, perne, lumânări și accesorii de călătorie – și, în special, clienții buni ar fi putut chiar să fi primit gratuit o sticlă din uleiul de măsline italian al mărcii, care nu este de vânzare, cultivat tot în Solomeo. Dar vinul, ca un pulover grozav de cașmir, este genul de lucru care ar trebui să se îmbunătățească odată cu vârsta.