Lorena Vișan: „Amintirile sunt cele care ne fac bogați”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 27-01-2023

în: The Famous

Lorena Vișan

Tânără, frumoasă și de succes, Lorena Vișan este un creator de conținut foarte admirat și urmărit. Cunoscută și ca LoreVsn, așa cum apare pe rețelele sociale, ea a reușit să strângă laolaltă peste 800.000 de oameni, formând o comunitate unită. Cu sinceritate și transparență, Lorena ne-a vorbit despre viața de influencer și provocările pe care le întâmpină în fiecare zi.

Multă lume te cunoaște de pe rețelele de socializare, dar cine este Lorena Vișan, omul din viața de zi cu zi?

Lorena Vișan este o fată simplă. O fată care de mică a avut un vis, acela de a reuși să inspire oamenii și să aducă un zâmbet pe fața lor. Sunt fata pe care o vedeți și pe social media, nu este o diferență între omul din online și cel din offline. Lorena este mereu cu zâmbetul pe buze, cu o energie debordantă și înconjurată de oameni și de un vibe bun.

Cum este viața de influencer?

Pentru mine este minunată, din orice punct de vedere. Din exterior, uneori poate părea atât de simplu, însă o să spun câteva lucruri din culise. Jobul de influencer este unul care nu îți dă liber nici măcar în vacanță. Noi nu avem un program prestabilit în care lucrăm, se poate întâmpla să avem proiecte care se desfășoară de dimineața și până a doua zi. Cu toate acestea, pentru mine este totul la superlativ, pentru că în fiecare zi fac ceva nou, cunosc oameni noi și, cel mai important lucru pentru mine, sunt într-o continuă dezvoltare. Totul este o întreagă aventură și asta iubesc cel mai mult la acest job.

Lorena Vișan

Ce te-a determinat să devii influencer?

Așa cum am spus mai devreme, mereu mi-am dorit să inspir oameni. Când am pornit pe acest drum în mediul online încă nu existau acești termeni, precum „influencer” sau „content creator”, de aceea pentru mine nu a fost niciodată o presiune, ci pur și simplu am făcut ceea ce am simțit, într-un mod cât se poate de natural. Se pare că acest mod firesc, simplu și natural pe care l-am prezentat, în cazul meu, a avut succes, iar oamenii s-au alăturat în povestea mea de aproape cinci ani și încă mă susțin în cel mai frumos mod. De mică am avut această pasiune, să fiu în fața camerei, să gândesc moduri creative de a mă filma sau poza, iar aceste platforme sociale nu au făcut decât să mă ajute să împărtășesc ceea ce fac pentru mai mulți oameni și, astfel, să fiu mai aproape de visul meu.

Cum ți-ai crescut contul de TikTok? Există vreun secret pe care îl poți împărtăși?

Nu cred că există un secret pentru asta, însă cu siguranță există câteva aspecte de care am ținut cont. Pe primul loc este perseverența. Niciodată nu am simțit că trebuie să fac content pe TikTok, ci mai degrabă că vreau, pentru că fac asta cu entuziasm de fiecare dată. Să postezi zilnic este foarte important pentru această platformă. Un al doilea lucru important este creativitatea. De fiecare dată este necesar să fii cu un pas înaintea trendurilor, pentru că este un content care se consumă atât de repede, încât este nevoie de următoarea idee înainte de a o încheia pe cea anterioară. Ca un ultim aspect important pentru mine este faptul că sunt foarte aproape de comunitatea mea, așa cum i-am obișnuit de la început. Ei știu întotdeauna ceea ce fac, unde merg, cu cine merg, momentele mele de fericire, dar, cu siguranță, și momentele mele de tristețe. Concluzia este că un secret pentru a strânge o comunitate unită este acela de a nu avea secrete.

Ce te inspiră atunci când realizezi clipurile pentru pagina ta și care este lucrul pe care îl ai mereu în minte atunci când îți pregătești conținutul?

Ceva ce am mereu în minte este mottoul după care mă ghidez zilnic: „Fii cea mai bună versiune a ta în fiecare zi”. Îmi place să mă dezvolt, îmi place ca în fiecare zi să mai adaug ceva nou în content-ul meu, să simt acea evoluție în ceea ce fac. Inspirația o găsesc oriunde mă aflu. De cele mai multe ori îmi place să mă înconjor de oameni, pentru că suntem atât de diferiți, iar acea diversitate mă ajută în ideile mele pentru content. Rareori există loc în care să fi mers și să nu fi făcut cel puțin un TikTok sau o poză.

Lorena Vișan

Un subiect foarte discutat în ultima vreme se referă la veniturile influencerilor. Ne poți spune câți bani se pot câștiga din TikTok?

Este greu să spun o sumă pentru că, așa cum programul meu nu este unul stabilit, nici banii nu vin la fel în fiecare lună. Nu am un salariu fix, depinde foarte mult de proiectele pe care le am într-o anumită perioadă. Bineînțeles, ca orice firmă, pentru a funcționa, necesită o reinvestiție mereu și mereu. Sunt recunoscătoare pentru faptul că fac ceea ce îmi place și mă pot susține și financiar din asta.

Este știut faptul că pe rețelele sociale sunt foarte mulți hateri. Cum te raportezi la acest fenomen?

Hate-ul există nu doar în mediul online, el este și în mediul offline, doar că a primit o nuanță mult mai puternică odată cu dezvoltarea acestor platforme sociale. Aș minți să spun că nu m-au afectat acele câteva comentarii de hate, când abia învățam ce înseamnă să fii creator de conținut. Cu timpul am reușit să nu las acele cinci comentarii negative să mă afecteze, atât timp cât am un raport de alte 100 comentarii pozitive. Pentru mine este clar că îmi fac treaba așa cum trebuie. Acele mesaje răutăcioase știu că nu sunt pentru munca sau pentru persoana mea, ci mai degrabă este vorba despre ei. Bineînțeles, primesc părerile oamenilor cu brațele deschise, chiar dacă sunt diferite de ale mele, ba chiar mă ajută să văd lucrurile și dintr-o altă perspectivă.

Te consideri un model pentru cei care te urmăresc?

Știu, o să sune clișeic, dar întotdeauna am spus că oamenii din comunitatea mea sunt familia mea. Nu degeaba spun asta, ci pentru faptul că eu am crescut, m-am dezvoltat, m-am maturizat cu ei – și viceversa. Practic, am crescut cu toții împreună, poate nu în fața blocului, dar în mediul online, da. Deci nu consider că sunt neapărat un model pentru ei, dar atunci când îmi cer un sfat, când vor să vorbim despre un subiect anume, întotdeauna o fac. Da, împărtășesc cu ei tot ce este nou pentru mine și îmi povestesc experiențele – astfel, nu învăț doar eu din ceea ce mi s-a întâmplat, ci încă alte 800.000 de persoane, ceea ce nu poate decât să mă bucure.

Cum arată o zi din viața ta?

Mi-ar fi greu să spun, pentru că nici măcar o zi din viața mea nu seamănă cu o alta. În fiecare zi este diferit și nici nu cred că mi-aș dori să fie altfel. Cred că singura rutină din viața mea este cea de skincare; în rest, totul este o surpriză în fiecare zi.

Cum îți gestionezi timpul între muncă și viața personală?

Este un subiect greu pentru mine, pentru că încă nu am un echilibru prea bine definit între viața personală și cea profesională. Mai am momente când mă detașez de muncă și fac lucruri pentru mine, însă prea puține. Nu cred că este sănătos, de aceea am câte o zi la ceva timp în care îmi anunț comunitatea că nu o să postez și că iau o pauză de la telefon. Astfel reușesc să fac o diferență între cele două.

Care au fost cele mai mari provocări cu care te-ai confruntat și cu care te confrunți? Cum le depășești?

Așa cum am spus, provocări apar zilnic, dar cea mai mare provocare din punctul meu de vedere și pe care am simțit-o ca fiind „acum ori niciodată” a fost cea în care am vorbit despre fratele meu care are sindromul Down. Fiind o persoană care vorbește despre absolut orice, am simțit că trebuia să le vorbesc și despre acest lucru. Mi-am dorit ca oamenii care au în familie persoane cu acest sindrom sau poate care au alte greutăți, mai mari sau mai mici, să știe că nu sunt singuri în asta. Îmi place să ajut. Îmi place să arăt că întotdeauna există o lumină la capătul tunelului.

Cum îți petreci timpul liber? Ce hobby-uri și pasiuni ai?

Iubesc să învăț. Orice aș face. Aș dansa, aș citi, aș merge la munte/mare, aș învăța să gătesc orice nebunie. Iubesc să învăț și să cunosc. Nu-mi place să stau. Simt și consider că noi, oamenii, suntem făcuți să descoperim lucruri noi zilnic.

Prevezi vreo schimbare în marketingul pe social media în viitorul apropiat?

Este un domeniu nou, iar totodată, noi suntem puțin în urmă comparativ cu Occidentul. Schimbări clar vor fi și este nevoie de ele. Cred că începe să se normalizeze din ce în ce mai mult ideea de marketing în online, ceea ce este minunat, pentru că asta înseamnă tehnologie, nou, creativitate. Online-ul este viitorul și, dacă îți alegi cu atenție conținutul pe care îl consumi, ai de câștigat.

Ce reprezintă luxul pentru tine?

Luxul? Luxul pentru mine înseamnă sănătate și vă spun și de ce: de mică am învățat faptul că dacă sunt sănătoasă pot face tot ceea ce vreau, deci cu sănătate pot ajunge și la un lux material, dar și la unul spiritual. Bineînțeles, familia întotdeauna o să rămână cea mai mare binecuvântare a mea, iar amintirile sunt cele care ne fac pe noi, în adevăratul sens al cuvântului, „bogați”. Lasă-mă să călătoresc ca la bătrânețe să-ți spun cele mai frumoase povești din amintirile mele.

Ce sfaturi ai pentru cei care vor să devină influenceri?

Sinceritate. Sinceritate față de tine, iar mai apoi față de toți oamenii care te urmăresc. Faceți ceea ce vă doriți și ceea ce vă place, iar asta o să vă aducă doar bucurii. În momentul în care faci ceva cu tot sufletul, nu o să simți că lucrezi niciodată. Totul o să vină din pasiunea ta.