Imunoinstant – luxul sănătăţii în infecţii gastrointestinale, respiratorii, herpetice, urinare, parodontale şi dermice

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 20-11-2019

în: Beauty

Simptomele unei aparente răceli, o leziune cutanată care refuză să se vindece, acneea, o durere de stomac care trenează, ca de altfel şi alte afecţiuni ale căror efecte le ignorăm într-o primă fază, dar care, în timp, provoacă disconfort asupra stării noastre de sănătate, toate pot avea ca factor cauzator bacteriile. Din nefericire, împotriva unora dintre acestea, antibioticele nu mai au niciun efect. Însă, în România, s-a descoperit soluţia pentru aceste probleme. Doctor în Ştiinţe Medicale veterinare, Cercetător Ştiinţific I şi medic terapeut, Viorica Chiurciu, Directorul Departamentului de Medicamente din cadrul Companiei Romvac, ne recomandă terapiile pe bază de anticorpi specifici de Gallus domesticus ce acţionează împotriva unora dintre cele mai periculoase tulpini bacteriene, fungice şi virale care ne pun în pericol sănătatea.

Laboratorul de Cercetare-Dezvoltare Romvac este unicul centru de cercetare din România şi unul dintre puţinele din lume ce a făcut posibilă obţinerea acestor anticorpi specifici care, pentru unii dintre noi, sunt unica garanţie a vieţii. Aşadar, ce sunt, de fapt, aceşti anticorpi specifici şi cum acţionează ei?
Anticorpii specifici sunt imunoglobulinele Y care acţionează ţintit asupra unui antigen, adică bacterii, virusuri sau fungi, anihilând microorganismele împotriva cărora au fost produse. De aceea, anticorpii IgY din produsele Imunoinstant sunt utilizați ca adjuvant în tratarea specifică a infecțiilor bacteriene. Şi tot datorită acestui fapt, a fost posibilă şi dezvoltarea terapiilor personalizate în funcţie de pacient şi infecţie, cu eficacitate incontestabilă prin administrare corectă. În plus, spre deosebire de antibiotice, anticorpii IgY nu dau reacţii adverse. Ca un corolar, deoarece imunoglobulinele Y sunt obţinute natural şi au eficacitate, acestea devin poate cea mai bună metodă alternativă de combatere a bacteriilor, pentru că problema microorganismelor multirezistente este una reală cu efecte extrem de nefericite în anumite cazuri. De aceea, trebuie să conştientizăm pericolul real pe care ni-l semnalează, de exemplu, un buletin de analize pe care scrie MRSA.

Care sunt infecţiile în care ne recomandaţi terapia cu anticorpi IgY?
Produsele din gama Imunoinstant conţin anticorpi, adică imunoglobuline Y de găină, care ajută pacienţii cu infecţii localizate la diferite niveluri: infecţii urinare determinate de Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus sau Streptococcus grup B. Ştim că acestea sunt extrem de răspândite, provoacă foarte multe neplăceri şi, din nefericire, sunt recurente. Apoi, sunt infecţiile genitale determinate de Candida spp., Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Klebsiella spp., Streptococcus grup B., Staphylococcus spp., HPV (9 tulpini), Herpes Simplex tip 1 (HSV 1). Eficacitatea anticorpilor din produsele Imunoinstant a fost dovedită şi prin tratarea pacienţilor cu infecții herpetice determinate de Herpes Simplex (HSV 1) sau a pacienților cu infecții gastrice determinate de Helicobacter pylori şi cu infecții gastrointestinale provocate de Clostridium difficile sau Escherichia coli. De asemenea, anticorpii specifici acţionează şi în infecţii respiratorii determinate de Streptococcus pneumoniae,Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus sau Pseudomonas aeruginosa, dar şi în afecţiuni parodontale determinate de Staphylococcus spp. sau Streptococcus spp.

Pentru a înţelege mai bine, spuneţi-ne cum acţionează aceste bacterii şi cum afectează ele sănătatea omului. Să luăm ca prim exemplu o infecţie cu Escherichia coli, bacterie de care tocmai aţi vorbit.
Atunci când omul este sănătos, organismul său se află în stare de homeostazie. Cu alte cuvinte, acesta funcţionează la parametrii normali. Dacă, însă, organismul este supus anumitor factori de stres, această stare de homeostazie este dezechilibrată şi organismul caută, prin diverse mecanisme de apărare, să o regleze şi să revină la normal.
Referindu-ne la Escherichia coli, trebuie spus că acesta este un germen ubicvitar, adică se află peste tot şi, în anumite condiţii, îşi exacerbează virulenţa. De pildă, la organismele tinere, E.coli aflată în intestine, în anumite condiţii propice, se înmulţeşte exponenţial şi reuşeşte să penetreze bariera intestinală, ajungând să provoace chiar stări septice, adică colisepticemia.
La fel, în căile respiratorii, prin aceleaşi mecanisme, E.coli penetrează epiteliile alveolelor pulmonare, provocând bronhopneumonii colibacilare.
Infecţiile urinare cu E.coli la fetiţe şi femei sunt mult mai frecvente decât la bărbaţi, din cauza faptului că uretra este mult mai scurtă la acestea, bacteria putând penetra pe cale ascendentă, până la nivelul vezicii urinare, ajungând chiar la nivelul rinichilor.

Ce înseamnă o infecţie gastrică cu Helicobacter pylori? Ce efecte are aceasta asupra sănătăţii omului?
Acest tip de infecţie debutează cu o banală durere de burtă, urmată de indispoziţii, indigestii, balonări, care pot conduce la gastrite, ulcer şi chiar se pot complica cu ulcer perforat sau cancer, în cazuri extreme. Baza acestor infecţii gastrice este, după cum vă spuneam anterior, bacteria Helicobacter pylori. Tratamentul clasic alopat pentru eradicarea acesteia este de lungă durată şi implică administrarea de asociaţii de antibiotice, precum amoxicilină şi metronidazol, şi inhibitori ai pompei de protoni, de exemplu, omeprazol sau pantoprazol. Acest tratament durează cel puţin o lună de zile. În plus, printre efectele negative ale terapiei cu antibiotic, enumerăm distrugerea florei intestinale şi riscul apariţiei candidozei. Însă, terapia specifică cu produsele din gama Imunoinstant anti Helicobacter pylori acţionează numai asupra acestei bacterii, nu dă reacţii adverse şi nu are contraindicaţii. În plus, poate fi administrată atât copiilor, cât şi adulţilor şi persoanelor în vârstă, dacă acestea nu prezintă alergie la ou, în general.

Cum se manifestă infecţiile respiratorii şi ce remediu aveţi împotriva acestora?
În cazul patologiei respiratorii cu Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus sau Pseudomonas aeruginosa, aceste bacterii pot avea localizări în căile respiratorii superioare, adică nas, laringe, trahee şi, respectiv, în arborele respirator, adică în plămâni: bronhii, bronhiole şi alveolele pulmonare. Aceste infecţii pot evolua de la forme uşoare la unele foarte grave, ca, de exemplu, bronhopneumoniile. Terapia clasică include administrarea de antibiotice cu spectru larg, este de lungă durată şi, în cazul infecţiilor grave, se ajunge la spitalizare şi chiar la administrarea de antibiotice intravenos. Tot din aceleaşi considerente ca şi în cazul infecţiei gastrice, se recomandă terapia cu Imunoinstant, inclusiv preventiv, în special în sezonul rece sau la persoanele care sunt cunoscute cu afecţiuni respiratorii recidivante, adică copii sau persoane în vârstă. De asemenea, este bine ca imunoglobulinele specifice să se administreze precoce, la debutul bolilor respiratorii şi ca urmare a faptului că sunt mult mai uşor suportate de către organism, nu dau reacţii adverse şi sunt uşor de administrat.

Aţi întâlnit cazuri de pacienţi cu probleme de piele?
Desigur. La cabinetul nostru s-au prezentat pacienţi cu acnee determinată de infecţia cu Staphylococcus aureus. De asemenea, am tratat şi pacienți cu plăgi atone infectate cu Staphylococcus aureus MRSA, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella spp., Candida spp., Escherichia coli, dar şi pacienți cu dermatite de diferite forme determinate de Staphylococcus aureus.

Deci terapia cu imunoglobuline Y din gama de produse Imunoinstant ajută la tratarea infecţiilor cu diferite localizări şi nu are efectele negative ale tratamentelor alopate. Dar de ce spuneţi că sunt uşor de administrat?
Boala în sine este un factor de stres suficient de mare, încât o administrare facilă a terapiei pentru vindecare şi instalarea rapidă a efectului acesteia fac boala mai uşor de suportat. De aceea, produsele Imunoinstant sunt condiţionate sub diferite forme, ca: soluţii, suspensii, granule liofilizate, spray-uri şi unguente, modul de administrare al acestora fiind unul facil, în funcţie de afecţiune: pe cale orală, nazală, oculară sau prin aplicare topică în diferite boli de piele.

www.imunoinstant.ro
Interviu realizat de: Cătălina Staicu