Artistul Jeff Koons își va trimite sculpturile iconice pe Lună

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-04-2022

în: News

Jeff Koons

Renumitul artist Jeff Koons este pregătit să ajungă la lună! Cunoscut pentru sculpturile sale șocant de scumpe, acesta plănuiește să-și trimită arta (disponibilă și ca NFT) pe lună!

Denumit „Fazele Lunii”, proiectul prezintă sculpturi fizice care vor fi transportate permanent pe suprafața lunară într-un mini satelit acoperit termic. În plus, opera de artă va avea o componentă NFT semnificativă din punct de vedere istoric.

Piesele exclusive vor fi lansate în spațiu de la Centrul Spațial Kennedy din Florida pentru a ateriza în cele din urmă în Oceanus Procellarum, o regiune aplatizată a Lunii. În timp ce galeria NFT a Pace Gallery, Pace Verso, va organiza proiectul și vânzările NFT, compania privată americană Intuitive Machines va crea împreună cu 4Space și NFMoon aterizatorul lunar botezat Nova C.

Jeff Koons

În plus, încasările din vânzările NFT vor fi donate Doctors Without Borders, o organizație non-guvernamentală medicală umanitară internațională care lucrează în zonele de conflict și în țările afectate de endemii.

„Explorările spațiului ne-au oferit o perspectivă a capacității noastre de a transcende constrângerile lumești. Aceste idei sunt esențiale pentru proiectul meu NFT, care poate fi înțeles ca o continuare și sărbătorire a realizărilor aspiraționale ale umanității în interiorul și dincolo de propria noastră planetă. Am vrut să creez un proiect NFT semnificativ din punct de vedere istoric, bazat pe gândirea umanistă și filozofică”, a declarat Jeff Koons.

De asemenea, Jack Fischer, vicepreședintele Intuitive Machines, a spus: „Sculpturile lui Koons, documentate de NFT și găzduite într-un cub de artă închis transparent, acoperit termic și construit durabil, vor fi primele lucrări de artă autorizate care vor fi plasate pe suprafața Lunii, unde vor rămâne pe vecie.”

Deși nu există informații despre data lansării fazei lunare a lui Jeff Koons, însă se așteaptă ca aceasta să decoleze în acest an.

Energy Expo 10-13 octombrie