Trei dintre cele mai scumpe pălării din lume

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 30-10-2019

în: Fashion

Ne fascinează lucrurile valoroase care poartă o încărcătură instrinsec legată de ceea ce simbolizează. Pot fi obiecte manufacturate în luni de zile de muncă migăloasă. Pot fi piese rare, ale căror istorie ne duce cu gândul la perioade istorice fabuloase sau pot fi opere de artă transpuse în bijuterii, ceasuri ori accesorii unice. Trei dintre cele mai scumpe pălării din lume își datorează valoarea personalităților care le-au purtat și care le-au transformat în obiecte iconice demne de cele mai spectaculoase colecții din lume.

Pălăria lui Charlie Chaplin

Sinonim al umorului desuet, cu chipul lui tragi-comic și destinul plin de suișuri și coborâșuri amețitoare, Charlie Chaplin rămâne una dintre figurile emblematice ale cinematografiei. Charlie Chaplin a fost actor, scriitor, producător și regizor și a influențat profund lumea și evoluția filmului. Celebra sa pălărie a fost scoasă la licitație în cadrul British Auction în anul 2012. Noul proprietar a plătit 56.000 de Euro pentru acest obiect care, cu siguranță, i-a adus nu doar satisfacția de a deține un obiect-simbol ci și încântarea de a deține pălăria care a adus atât de multe zâmbete pe chipul oamenilor fascinați de umorul lui Chaplin.

Pălăria lui Michael Jackson

Adorat, adulat, controversat. Michael Jackson a scris istorie în muzica pop și obiectele sale sunt extrem de bine cotate. Nici nu este de mirare, din moment ce personalitatea sa continuă să atragă și să iște discuții infinite. Faimoasa pălărie pe care a purtat-o în timpul turneului său mondial din 2001 i-a fost dăruită de un prieten apropiat din copilărie. Pălăria este confecționată din fetru și a fost scoasă la licitație în 2013, la England Fielding, unde s-a vândut pentru suma de 49.473 dolari. O simplă pălărie din fetru negru care însă poartă amprenta unui geniu al muzicii pop a cărui amintire va dăinui, probabil, cât umanitatea.

Tiara papală

Ieșind din zona showbuiz-ului, ne îndreptăm atenția spre un obiect cu profunde semnificații spirituale. În ultimele decenii, aproape toți papii au purtat această coroană superbă, simbol al statului și responsabilitații cu care vine la pachet titlul papal. Este gândită să exprime forța indestructibilă a credinței, sprijinului și a respectului. Tiara nu a mai fost purtată din 1975, iar valoarea sa este de ordinul a zeci de milioane de dolari. Deși este ornată cu 540 de perle, 22 de smaralde, 8 safire și 11 diamante, adevărata sa însemnătate constă în simbolistica pe care o poartă.