Top 3 destinații de lux din Europa

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 27-10-2022

în: Travel

destinații din Europa

Europa este o destinație turistică populară din mai multe motive. Există ceva pentru toată lumea, fie că este vorba despre experiențe unice, de stațiuni de schi sau de sate izolate de lux. Pentru cei pentru care banii nu reprezintă o problemă, există unele dintre cele mai fermecătoare și semnificative orașe din lume. Iată cele mai luxoase trei destinații din Europa.

destinații din Europa

Monte-Carlo

Prima dintre cele trei destinații din Europa, dar și cea mai luxoasă este Monte-Carlo. Acesta este binecunoscut pentru hotelurile și cazinourile sale uimitoare, câștigând chiar recunoașterea de la Hollywood prin filmele James Bond și Ocean’s Twelve. Există o bogăție enormă în Monaco, cu atât mai mult când iei în considerare cât de mică și densă este. De mai bine de un secol, a devenit destinația exclusivistă în Europa, așa cum detaliază Monte-Carlo Société des Bains de Mer.

Pe lângă bogăția sa culturală, Monte-Carlo este de fapt mai mult decât doar hoteluri luxoase. Orașul se află lângă o stâncă uriașă și mări frumoase. Există un element de frumusețe naturală care adesea este trecut cu vederea. Și, inevitabil, multe porturi sunt pline cu superyacht-uri de ultimă generație.

De asemenea, Monaco găzduiește în fiecare an la sfârșitul primăverii Grand Prix, iar Casino de Monte-Carlo este perfect pentru socializare și divertisment formal. În plus, vedete internaționale ale muzicii concertează pe scene intime, au loc spectacole de balet și operă, precum Monaco Yacht Show.

destinații din Europa

Madeira

Madeira nu este la fel de renumită ca Monaco, deși este adesea amintită datorită faptului că este locul de naștere al lui Cristiano Ronaldo. Dar este, de fapt, destul de asemănător cu Monaco în ceea ce privește faptul că este mic (deși nici pe departe la fel de mic ca Monaco), cu linii de coastă uimitoare, cât și o cultură bogată.

În ultimii ani, Madeira a devenit mai accesibilă, cu zboruri mai frecvente acolo. Cunoscută pentru concentrarea pe servicii, ospitalitatea este foarte bună în Madeira, cu multe hoteluri de cinci stele. Veți simți că vă aflați pe o insulă îndepărtată paradisiacă, dar este suficient de mare pentru a vă bucura de o gamă largă de activități, în special pentru cei care iubesc natura.

Madeira se mândrește, de asemenea, cu niște mâncăruri impresionante pentru o insulă. Desigur, fructele de mare sunt prezente în meniuri, dar există și câteva restaurante cu stele Michelin. Bucătăria Portugaliei este fantastică, dar Madeira are și propriile sale feluri de mâncare.

destinații din Europa

Megève

Considerată a fi una dintre cele mai luxoase stațiuni de schi din lume, Megève este un frumos oraș-stațiune din Franța. Cu lacuri uimitoare pentru a înota în timpul verii și 260 km de pârtii iarna, Megève este fantastică în toate anotimpurile.

Există o mulțime de hoteluri de cinci stele, în ciuda faptului că este un oraș mic, precum și sate de munte autentice. Deși este situat în Franța, este suficient de aproape de granițele cu Elveția și Italia și are o gamă destul de diversă, dar de înaltă calitate de opțiuni culinare. De asemenea, este la doar o oră de mers cu mașina de Geneva.

Desigur, telecabina Rochebrune este o necesitate pentru a admira cea mai frumoasă priveliște asupra Alpilor, iar Musée de Megève este un mic muzeu care poate ajuta la rezumarea istoriei orașului. Și, pentru cei care doresc să se antreneze în afara pârtiilor de schi, Palais des Sports este un centru sportiv cu piscină, patinoar și multe alte sporturi de încercat.