13 locuri mai puțin cunoscute pe care trebuie să le vizitezi în Europa

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 21-10-2019

în: Travel

Când vine vorba despre destinații spectaculoase, Europa oferă o multitudine de opțiuni. Indiferent că alegeți un city break într-o capitală europeană, o escapadă romantică în cuplu pe o plajă însorită sau o vacanță cu familia ori cu prietenii, pe bătrânul continent există numeroase variante pentru distracție, culturalizare și activități inedite. Cu toate acestea, dacă vă doriți puțină inspirație, am alcătuit o listă cu locuri mai puțin cunoscute, dar cu un farmec aparte, unde vă puteți planifica următoarea vacanță.

Berat, Albania
Berat este unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite în mod continuu, încă din anul 314 î.Hr. „Orașul cu o mie de ferestre” a fost declarat, chiar de pe timpul regimului comunist, drept oraș-muzeu. Astfel s-au putut conserva părțile sale istorice, orașul vechi deținând trei cartiere: Mangalem, Gorica și Kalaja. Cu moscheile și bisericile sale vechi, Berat este una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării. Centrul istoric al localității a fost inclus în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Când vizitezi Berat, e ca și cum ai păși înapoi în trecut, fiind martor la evoluția culturilor orientale și occidentale.

Schwangau, Germania
Schwangau este un oraș din Germania care găzduiește nu unul, ci două castele regale bavareze, de care Walt Disney ar fi fost, cu siguranță, mândru. De fapt, se crede că faimosul logo al producătorului e inspirat chiar de castelul de basm Neuschwanstein, din semeții munți bavarezi. Castelul Neuschwanstein a fost construit pe timpul regelui Ludovic al II-lea al Bavariei, la sfârșitul secolului al XIX-lea, și reprezintă una dintre cele mai renumite atracții turistice din Germania.

Sveti Stefan, Muntenegru
Sveti Stefan este o insuliță emblematică a Muntenegrului, situată pe pitoreasca coastă a Adriaticii. Aici, vă puteți bucura de peisajele incredibile și vă puteți relaxa la hotelurile cochete ce sunt conectate cu partea continentală printr-o panglică îngustă de plajă.

Český Krumlov, Republica Cehă
Český Krumlov, sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO, găzduiește un castel care pare că privește în jos spre râul Vltava și piața veche a orașului, cu o arhitectură deosebită. Este vorba despre un oraș medieval situat în Boemia de Sud, respectiv în sud-vestul Cehiei, care, practic, nu s-a schimbat din secolul al XVIII-lea. Český Krumlov este, fără îndoială, unul dintre cele mai atractive orașe ale Cehiei.

Hvar, Croația
Hvar este o insulă din Marea Adriatică, situată chiar lângă coasta dalmată a Croației. Plajele uimitoare, mâncarea delicioasă și arhitectura interesantă compun un veritabil paradis hedonist, cu o viață de noapte vibrantă. Cea mai însorită insulă croată este un basm mediteranean. 

Colmar, Franța
„Mica Veneție” a Franței este plină de străduțe înguste, înțesate cu case din lemn medievale, pline de culoare. Colmar este un oraș care poate fi descoperit cel mai bine la pas, având muzee și galerii la fiecare colț.

Andros, Grecia
Un refugiu popular pentru greci, dar și pentru turiști, Andros se află la o scurtă plimbare cu feribotul de Atena. Insula a rămas în mare parte neschimbată de zeci de ani, păstrându-și farmecul și invitând la relaxare pe plajele sălbatice, cu ape turcoaz.

Piran, Slovenia
Idilicul oraș sloven Piran este adesea comparat cu Veneția. Contrastul dintre apele turcoaz și arhitectura în stil venețian, compusă din căsuțe multicolore, face din Piran un orășel ideal de vizitat în anotimpul cald, pentru a profita de o vreme frumoasă și de un cocktail răcoritor.

Mellieha, Malta
Mellieha este o regiune pitorească din nord-vestul Maltei, iar centrul orașului se poate mândri cu hoteluri splendide, restaurante rafinate și magazine tradiționale drăguțe. Pe lângă plaje cu nisip auriu, puteți găsi aici unele dintre cele mai frumoase recifuri de corali din lume.

Vaduz, Liechtenstein
Vaduz este capitala principatului Liechtenstein, un oraș de 5.000 de locuitori, situat pe cursul superior al Rinului, lângă granița elvețiană. Acest oraș datează din secolul al XII-lea și poate fi explorat cel mai bine cu micile trenuri turistice. Cel mai important obiectiv turistic este castelul Vaduz, palatul și reședința oficială a Principelui de Liechtenstein. 

Vernazza, Italia
Vernazza este una dintre cele mai frumoase localități de pe Riviera Italiană și unul dintre cele cinci orășele care alcătuiesc Cinque Terre. Cea mai spectaculoasă priveliște este din poiana de lângă poteca Vernazza-Monterosso. De asemenea, orașul are destul de multe restaurante în piață, lângă mare, baruri și localuri pentru toate gusturile.

Dinant, Belgia
Dacă doriți să evitați agitația Bruxelles-ului, îndreptați-vă către sud, spre Dinant, un orășel pe malul râului care vă va tăia respirația cu arhitectura sa medievală. Nu ratați impresionanta Collegiate Church of Notre Dame de Dinant, o catedrală gotică din secolul al XIII-lea.

Carvoeiro, Portugalia
Uneori, în vacanță, tot ce îți dorești să faci este să stai pur și simplu, să admiri peisajul și să contempli trecătorii. Cu doar două drumuri care duc spre o piață principală, cochetul Carvoeiro este cunoscut ca loc de pescuit, fiind situat aproape de peșterile Benagil, unele dintre cele mai impresionante minuni naturale ale Portugaliei.

Energy Expo 10-13 octombrie