O pereche de Nike Air Yeezy purtată de Kanye West, licitată cu 1,8 milioane de dolari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-09-2021

în: News

Nike Air Yeezy

Pe 10 februarie 2008, Kanye West crea rumoare în lumea producătorilor și pasionaților de adidași. Cu ocazia show-ului memorabil și emoționant pe care l-a susținut la cea de-a 50-a ediție anuală a premiilor Grammy, Kanye a încălțat o pereche de sneakerși pe care nici cei mai mari împătimiți ai acestui tip de încălțăminte nu i-au putut identifica. A fost un mister, singurul indiciu fiind prezența pe lateralul lor a simbolului curbat care a consacrat marca Nike.
Nike știa că gala Grammy e momentul potrivit pentru a-și prezenta proiectul „top secret” la care lucra și, într-una dintre cele mai strălucite dezvăluiri din istoria adidașilor, Nike și Kanye au arătat ce avea să aducă noul și originalul Air Yeezy 1. Imperiul Nike Yeezy se născuse oficial. Cu toate că, ulterior, artistul american a început să lucreze cu Adidas, momentul a rămas unul de referință în întreaga istorie footwear.

De curând, perechea de Yeezy purtată de West la ceremonia Grammy a fost scoasă la licitație de casa Sotheby’s. A fost evaluată la peste 1 milion de dolari, iar în urma licitației, prețul de vânzare a reușit să atingă uluitoarea sumă de 1,8 milioane de dolari.

Cumpărați de platforma de investiții în sneakerși Rares, adidașii au depășit cu mult, ca preț, recordul în domeniu, devenind prima pereche de sneakerși care a spart bariera de 1 milion de dolari.

Perechea de Air Yeezy 1 purtată de West a fost vândută inițial de Nike în scop caritabil.

Galerie Foto