Când talentul și perseverența te duc pe culmile succesului, cu Raluka

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 12-09-2017

în: Lifestyle

Raluka

Alexandra Raluca Nistor, cunoscută sub numele de scenă Raluka, este exemplul perfect de perseverență, ambiție și talent. Este, cu siguranță, una dintre vocile care ies în evidență din mulțime. Cu o atitudine foarte fresh, ea aduce un amestec special de senzualitate și vitalitate exuberantă. Fiind o fire extrem de activă, cântăreața nu a renunțat niciodată la cea mai puternică pasiune – muzica. Am avut plăcerea de a discuta cu Raluka despre ce a realizat până acum pe plan profesional și ce plănuiește pe viitor.

Ai o imagine curată și ești o vedetă fără activitate tabloidă. Spune-mi, te rog, cum întreții această imagine și dacă este mai dificil să te faci cunoscută prin creația ta, în detrimentul „cancanizării”.
Cred că există oameni care își doresc să fie celebri și oameni care își doresc să fie artiști. Eu mă regăsesc în a doua categorie, cumva îmi văd de munca mea și de muzica mea și las acest lucru să vorbească pentru mine. Înțeleg nevoia de presă de tip tabloid și mi-am asumat faptul că în momentul în care piesele mele au ajuns în fruntea clasamentului voi fi în vizorul „paparazzilor”, dar nu este genul meu de afirmare artistică.

Dacă ar fi să dai sfaturi celor care încep acum o carieră sub lumina reflectoarelor, ce le-ai zice?
Să fie realiști, atenți și muncitori. Cred că talentul fără muncă nu se susține.

Din ce este compusă o vedetă? Care este acel lucru care te-a dus pe tine mai departe?
O vedetă… Mai degrabă un om simplu, dar muncitor. Nu este de ajuns talentul, munca trebuie să te mențină acolo unde îți dorești. Pe mine m-a dus mai departe munca, am crezut în ceea ce îmi place și mi-am dorit să reușesc, dar nu aș vrea să fiu inclusă în categoria „vedete”, ci mai degrabă „artiști”.

Cum te vezi evoluând artistic? Crezi că o să fii longevivă ca artist? Crezi că vei evolua spre alte stiluri?
Cu siguranță îmi doresc să fiu longevivă, să fac din ce în ce mai multe lucruri frumoase și poate chiar și spre alte stiluri muzicale. Alături de echipa Quantum Music, simt că pot duce proiectul meu muzical și mai departe. Proiectul Raluka este format dintr-o echipă numeroasă care muncește constant. Îmi doresc, pe lângă muzică, să îmi direcționez atenția și spre a descoperi noi talente, așa cum am făcut cu Irina Rimes.

Care sunt valorile ce te definesc și cum anume îți influențează ele cariera?
Sunt foarte sensibilă – acesta este un plus, dar și un minus, în același timp. Sunt muncitoare și sunt foarte ambițioasă.

Care a fost traseul pe care l-ai urmat pentru a contura proiectul Raluka?
Nu pot spune că am urmat un anumit traseu. Am urmat piesele și proiectele pe care le-am avut. Nu am mers după reguli și nu o fac nici acum. În schimb, acum am o întreagă echipă care lucrează pentru mine, lucru pe care nu l-am avut înainte.

Raluka

De curând, ai lansat videoclipul piesei „Du-mă spre noi”. Povestește-ne puțin despre ideea și mesajul piesei și ale videoclipului.
„Du-mă spre noi” este, oarecum, o piesă cu un mesaj trist, este o piesă despre o despărțire. Personal, piesa aceasta îmi transmite o stare bună, mă face să zâmbesc atunci când o ascult. Videoclipul este filmat în România, de Alex Ceaușu. Este o poveste în care eu evadez din normalitate.

Ai propria ta casă de discuri, Quantum Music. Îți dorești să ajuți și alte talente să devină cunoscute pe piața muzicală din România?
Da, cum am făcut deja cu Irina Rimes, de curând am semnat un contract cu Ana Baniciu, pentru care pregătim un proiect foarte frumos. Am mai găsit oameni talentați, pe care îi vom lansa la momentul potrivit. Iar atunci când proiectele prind contur, eu sunt cea mai mândră!

Chiar dacă trecutul tău te-a pus la încercare, iar începuturile tale au fost grele, acum munca ta a dat roade. Ești o persoană publică și îți permiți alt tip de lucruri; așadar, cum apreciază luxul o persoană care se dedică pasiunii sale?
Pentru mine cel mai mare lux este iubirea. Am parte de ea în fiecare zi și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Atât în viața mea profesională, cât și în viața personală, sunt înconjurată de iubire.

Energy Expo 10-13 octombrie