Alberta Ferretti – Gentle Woman

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-09-2021

în: Fashion

Alberta Ferretti

„Sunt convinsă că, în momente dificile ca acesta, moda nu ar trebui să se oprească sau să cedeze, ci să-și reia rolul de unealtă necesară pentru surprinderea unui moment în timp. Exact în genul acesta de situații, artiștii și creatorii trebuie să reacționeze, aducându-și sensibilitatea în prim-plan. Instinctul meu a fost să răspund la această perioadă grea cu blândețe, pe care o consider – întocmai ca romantismul – o dovadă de putere, nu de slăbiciune. Tocmai de aceea am vrut să creez o colecție care să transmită feminitatea naturală, cea pe care o arătăm doar atunci când suntem profund conștiente de noi înșine”, spune Alberta Ferretti. 

Lejeritatea, candoarea și romantismul au dat naștere astfel unei colecții perfecte pentru garderoba noastră reînnoită de zi, o colecție plină de piese esențiale inspirate din ideea unui sport non-competitiv și din delicatețea lenjeriei fine. 

Denimul este vopsit, cu aspect uzat, revopsit și tratat pentru a crea o întreagă poveste în jurul pantalonilor cu tăieturi și croieli neașteptate, pentru a pune în valoare siluete diverse și a aduce toată atenția pe detalii. Micile detalii de pe bustiere și sutiene devin elastice și imprevizibile, iar dantela Sangallo este folosită pentru un jumpsuit practic, elegant și senzual deopotrivă.

Accentul pe siluetă caracterizează această colecție. Bustul este pus în valoare prin umeri impozanți, prezenți pe jachetele cu decolteu amplu și care se încheie destul de jos, taioare și sacouri, tricotaje lucrate manual și bluze din piele întoarsă. Siluetele delicate sunt îmbrăcate în lenjerie fină, ușoară, cu broderii, dantele și cusături pe care le regăsim și pe rochiile scurte din șifon, pe rochiile lungi din muselină din bumbac sau pe rochiile de seară din șifon cu imprimeu tie-dye. 

Stilul acesta fresh aduce în prim-plan și sandalele fără toc, cu șireturi de mătase și accesorii din lemn, totul accesorizat cu genți monocrome croșetate sau bucket bags și mizând pe ideea că „moda fină transmite lejeritatea celor care aleg să o poarte”, așa cum a declarat Alberta Ferretti. 

Colecția Alberta Ferretti este disponibilă în magazinul Distinto Couture Boutique.

Galerie Foto