Tendințe primăvară-vară în materie de ochelari de soare, la Optica Vedere

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 01-08-2019

în: Fashion

Fondată în 2002, Optica Vedere își propune să ofere clienților săi articole optice dedicate îngrijirii și corectării vederii, produse și servicii de înaltă calitate, conforme cu nevoia primordială de siguranță, într-o varietate complexă de modele și branduri de top. Principiile eticii îi călăuzesc pe specialiștii de la Optica Vedere în orice acțiune întreprinsă. Ele determină verticalitatea și integritatea comportamentului acestora. Performanța este pe primul loc, așa că toate produsele și serviciile Optica Vedere sunt înzestrate cu acest atribut pe care îl oferă consecvent clienților. Misiunea Optica Vedere este să promoveze numai acele produse care să confere purtătorilor de articole optice libertate deplină de acțiune, în perfectă armonie cu stilul propriu de viață și aspirațiile individuale. Despre tendințele sezonului în materie de ochelari de soare și despre noile modele care se pot găsi la Optica Vedere am discutat cu Cătălin Botezatu în cadrul interviului care urmează.

Fiind o persoană cu notorietate în lumea showbiz-ului, cât de importantă este o pereche de ochelari pentru dumneavoastră?
Ochelarii de soare au fost dintotdeauna importanți pentru mine. Pe lângă rolul lor de protecție, sunt accesorii care pot influența sau schimba întreaga ținută, în funcție de starea de spirit, ocazie sau eveniment.

Care sunt tendințele în materie de ochelari de soare, în noul sezon?
În noul sezon se poartă foarte mult ochelarii supradimensionați, inspirați din segmentul sportiv de performanță (shield sunglasses), propuși de către casa Gucci, ochelarii de tip mască, ochelarii de inspirație retro (anii ‘80) și, bineînțeles, reinterpretările pentru faimoasele produse „cat-eye” de la Saint Laurent Paris și aviator. Tendințele sunt futuriste și inovative. 

Spuneți-ne, vă rog, care sunt beneficiile ochelarilor de soare, în ceea ce privește protecția UV.
Este important să alegem produse de calitate care să ofere protecție împotriva razelor UV, deoarece expunerea la razele ultraviolete crește riscul apariției unor boli ale ochilor. Chiar dacă anumite produse sunt mai scumpe, credeți-mă, când vine vorba de ochelari, nu fac rabat! Un produs cu o lentilă de calitate va oferi mereu protecție. Bineînțeles, și materialele din care sunt fabricate ramele sunt foarte importante – un produs de calitate va fi mereu din titan sau acetat. 

Pentru a fi văzută în cea mai bună lumină, moda va avea nevoie mereu de accesoriile potrivite. Care sunt modelele de ochelari favorite și cum îi asortați la ținutele de primăvară-vară?
Pentru o ținută casual, optez pentru ochelari de tip mască sau shield care să ofere o notă vibrantă ținutei și aleg ochelarii propuși de Gucci și Saint Laurent. Iar pentru o ținută de eveniment, optez pentru ochelari de soare tip bijuterie. Sunt cucerit de ochelarii de soare și ramele de vedere de la Cartier, Brioni și Montblanc.

Cum ar trebui să ne alegem perechea de ochelari de soare potrivită? 
În primul rând, alegem o pereche de ochelari în funcție de stilul vestimentar și de personalitatea fiecăruia. Este foarte important, având în vedere că sunt așezați pe fața noastră, să fie un accesoriu care să ne reprezinte. În al doilea rând, putem opta mereu pentru piese statement care să se potrivească în mai multe contexte. Evident, ochelarii de soare trebuie să fie în armonie cu fizionomia fiecăruia.

Cum au influențat moda, de-a lungul timpului, tipurile de ochelari de soare și cum vă imaginați viitorul în eyewear?
Ochelarii de soare au marcat momente importante de-a lungul istoriei – formele „cat-eye” purtate de Marilyn Monroe, faimoasa pereche de ochelari purtată de Audrey Hepburn în filmul „Breakfast at Tiffany’s”, celebrii ochelari atemporali purtați de Robert De Niro etc. Cu siguranță, casele de modă trendsetter precum Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen, Tom Ford vor veni mereu în atenția noastră cu produse inovative și stylish.

Cum comentați expresia „ochelarii sunt oglinda personalității”?
Da, într-adevăr, așa este! Cu cât avem ochelarii mai bine definiți, respectiv o personalitate mai bine definită, cu atât descoperim drumul către sufletul fiecăruia, pentru că – nu-i așa? – „ochii sunt oglinda sufletului”.

Galerie Foto