Norvegia construiește un centru expozițional plutitor de 1.000 de tone

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 03-02-2022

în: News

Salmon Eye

Norvegia sau Țara Soarelui de la Miezul Nopții este binecunoscută pentru fiordurile, lacurile și cerul său magic. Spectaculosul Hardangerfjord este al cincilea cel mai lung fiord, recunoscut la nivel global pentru traseul de drumeții și ciclism. În curând, va fi cunoscut și pentru centrul de expoziții plutitor, Salmon Eye.

Salmon Eye

Structura eliptică plutește pe apă și se poate ajunge la ea doar cu barca, instalația de 1.000 de tone fiind situată în mijlocul unei operațiuni de pescuit comercial condusă de Eide Fjordbruk.Spațiul interior va cuprinde 650 mp de zonă expozițională interactivă. Exteriorul strălucitor asemănător cu pielea somonului este acoperit cu 9.500 de solzi din oțel inoxidabil de calitate superioară.

Salmon Eye

„Implementarea unui astfel de proiect necesită cel mai înalt nivel de angajament din partea fiecăruia dintre participanții implicați, deoarece nu am construit nimic similar până acum. Întreaga construcție este o combinație între un ponton și o structură superioară eliptică neconvențională, în formă de ochi de pește. La exterior, structura va fi acoperită cu 9 500 de „solzi” din oțel inoxidabil de calitate superioară, care vor imita aspectul și culoarea pielii de somon cu reflexia sa unică. Lucrările se desfășoară conform programului, iar structura de oțel a fost trimisă la vopsit”,a spus Fjodor Kvitš, membru al consiliului de administrație Marketex Marine.

Salmon Eye

Deși data finalizării nu a fost dezvăluită încă, știm că lucrările au început deja. Echipa a dezvoltat interioare interactive pentru a evoca interesul vizitatorilor prin proiecții pe pereți și expoziții extinse în formă de icre care măresc rampele și scările. Pentru a face spațiul accesibil și confortabil, lifturile se deplasează între niveluri și pot accesa terasa de pe acoperiș.