Mercedes-Benz se asociază cu Argon 18 pentru Mercedes-Benz Style Endurance Bike

Scris de Luxury
Publicat la data de: 29-08-2019

în: News

Marile companii automobilistice își fac un adevărat titlu de glorie din a oferi clienților îndrăgostiți de brandul lor și alte produse. Pe lângă accesorii, obiecte de îmbrăcăminte sau chiar papetărie, mulți construiesc bărci de viteză sau biciclete, cum este și cazul celor de la Mercedes-Benz, de exemplu.

Nu este prima colaborare de acest fel – în 2015, Mercedes-AMG și-a unit forțele cu producătorul german Rotwild, iar rezultatul a fost un model de mountain bike extrem de performant: Rotwild GT S. Acum, a venit rândul pasionaților de biciclete de șosea și ture pe asfalt. Mercedes-Benz a încheiat un parteneriat cu canadienii de la Argon 18 pentru a crea modelul Mercedes-Benz Style Endurance Bike.

Lansat deja atât în Europa, cât și în America, noul Endurance Bike este înzestrat cu un cadru fabricat integral din fibră de carbon, model propriu Argon 18. Furca bicicletei are o formă specială și este „optimizată” pentru absorbția vibrațiilor și pentru un control mai bun, după cum ne asigură producătorii.

Din punct de vedere al cromaticii, bicicleta are în comun cu suratele pe patru roți o vopsea specială, o combinație de argintiu cu negru în degrade, un alt factor care ne relevă pedigriul de mare clasă al producătorului.

Noul model este disponibil în șase versiuni pentru mărimea cadrului și două echipări diferite. Prima variantă de echipare dispune de un schimbător de viteze electronic Shimano Ultegra Di2 și spițe din fibră de carbon FSA, pe când a doua variantă deține un schimbător obișnuit, analog, produs tot de Ultegra, alături de spițe fabricate din aliaj FSA.

Ambele versiuni sunt dotate cu frâne cu discuri hidraulice. Diferența în cazul bicicletelor de anduranță (sau biciclete sportive) – așa cum este și cea de față – este dată de confortul sporit, de postura mai relaxată și de o plimbare mai lină, performanțele fiind aceleași cu ale unei biciclete de șosea (așa-numita cursieră).