Le Burger Extravagant

Scris de Luxury
Publicat la data de: 12-08-2019

în: Lifestyle

 

Domeniul burgerilor de lux este unul în care competiția este acerbă. Restaurantele de lux din întreaga lume au inclus, volens nolens, un astfel de preparat în meniul lor, nu neapărat pentru a epata prin cea mai scumpă variantă, cât pentru faptul că acest fel de mâncare a câștigat în ultimii ani foarte mult teren în inima clienților și în voga culinară.

Sortimentul de față costă 295 de dolari – un preț considerabil pentru Statele Unite, sau cel puțin pentru New York. Poate că pe Riviera Franceză nu ar fi stârnit atâta vâlvă, dar cum el este oferit doar la restaurantul newyorkez Serendipity 3, simpla sa apariție în meniul localului a generat titluri în ziare. De altfel, la momentul apariției sale, Cartea Recordurilor l-a desemnat drept cel mai scump burger din lume, deși între timp au apărut, tot pe tărâm american, variante de 666 sau chiar 777 de dolari.

Dincolo de sosul din rețetă, pe care nimeni din personalul amintitului restaurant nu vrea să îl dezvăluie publicului, un amănunt prețios ține laolaltă toată rețeta gustoasă – sau, mai bine zis, un accesoriu extrem de valoros. Vorbim de nici mai mult, nici mai puțin decât de o… scobitoare (da, ați citit bine!), confecționată din aur și încrustată cu diamante.

Extravagantul burger conține carne de vită Wagyu (de proveniență japoneză), unt din trufe, brânză cheddar James Montgomery, trufe negre și un ou prăjit la tigaie – după cum este descris produsul în Cartea Recordurilor Guinness. Chiar și modul de servire face parte din rețeta de succes: burgerul vine așezat pe un rulou „campagna”, peste care s-a presărat praf de aur, o blinie, smântână proaspătă și caviar.

Atenție, însă – burgerul nu se află în fiecare zi în oferta celor de la Serendipity 3, dar Golden Opulence Sundae, cea mai scumpă înghețată din lume, la 1.000 de dolari, nu lipsește în nicio zi din meniu!

Între timp, actualul cel mai scump burger din lume se produce la Las Vegas; atingând rotunda sumă de 1.000 de dolari, numele său este Fleur Burger și este comercializat la restaurantul Fleur.