Laura8 – Arta accesoriilor statement

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 05-08-2019

în: Jewels

Transmit stări, exprimă, vibrează și transpun în imagini emoții. Bijuteriile Laurei Rotileanu se nasc din idei și se materializează cu migală în atelierul său din București, unde timpul încă are răbdare. Pentru ca o bijuterie să complimenteze și să devină statement, are nevoie să prindă contur în mâna unui artizan inspirat. Culorile vibrante, formele curajoase și atmosfera accesoriilor Laura8 atrag de fiecare dată atenția și animă imaginația. Rock, bridal, glam sau boho, liniile colecțiilor Laura8 se adresează tuturor fațetelor pe care personalitatea feminină le cuprinde pentru a ilustra stări, vibrații și visuri.

Când privești o vitrină cu bijuterii, care sunt elementele ce îți atrag atenția în primul rând?
Mă atrag piesele statement, cu personalitate, de obicei cele care îmi transmit un mesaj, o stare… De fiecare dată, atenția mi se îndreaptă prima oară către cercei – cu cât mai interesantă este cromatica, forma sau materialul, cu atât mai bine!

Ce simți că aduce nou Laura8? Cum se nasc bijuteriile semnate de tine?
Îmi doresc ca Laura8 să reflecte eleganța și senzualitatea feminină și, deși de multe ori moda se repetă, încerc mereu să dau un touch personal și să transpun viziunea mea în accesorii. De fiecare dată când creez o nouă bijuterie, mă provoc să croiesc un element pe care eu mi l-aș dori în garderoba mea și nu l-am găsit în altă parte.
Așa au luat naștere bijuteriile îmbrăcate manual în materiale prețioase, cerceii decorativi, dar foarte ușori, sau cerceii cu efect „make-up”, în culori și forme care completează și complimentează fizionomia. Toate accesoriile Laura8 sunt realizate exclusiv manual în atelierul nostru din București, iar acest lucru îmi permite să fiu creativă și să pot utiliza elementele care mă inspiră, fără limitări. Inspirația vine de oriunde – natură, călătorii, persoane sau personaje pline de farmec.

Îți plac, așadar, accesoriile mari, vizibile. O bijuterie poartă întotdeauna un mesaj?
Așa cum spuneam și mai devreme, este important pentru mine ca o bijuterie să poarte un mesaj sau să poată transmite diferite fațete din personalitatea celei care o poartă. Accesoriile sunt ideale pentru a completa și a puncta mesajul pe care ne dorim să îl transmitem în funcție de zi sau eveniment – simplitate, eleganță sau, de ce nu, extravaganță, atunci când ne dorim să ieșim din tipare.

„Crafting Emotions”. Înțeleg perfect la ce te referi, pentru că este un statement cu care vibrează fiecare femeie. Ce înseamnă, însă, pentru tine?
Motoul nostru este rezumatul a tot ceea ce am descris mai sus. Încă de când am început să creez bijuterii, mi-am dorit ca acestea să ofere ceva în plus – să transmită o emoție, să confere încredere, să poată fi asociate cu momente fericite… La asta se referă „Crafting Emotions” – nu creăm doar accesorii, ci și emoțiile trezite de acestea.

O invitație la introspecție: dacă de această dată nu ai vorbi tu despre creațiile Laura8, ci ele despre tine, ce ar spune?
Cred că ar spune, în primul rând, că am o pasiune mare pentru bijuterii și atenție nesfârșită pentru cele mai mici detalii (zâmbește – n.red.). Mi-aș mai dori să transmită și faptul că iubesc viața, natura, culorile, florile… tot ce este frumos, armonios și ne înconjoară!

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie