Karpatia Horse Show ajunge la ediția a III-a

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-08-2016

în: It happened

Karpatia Horse Show: cel mai important și mai elegant concurs hipic internațional din România, ajunge la ediția a III-a

 

A început numărătoarea inversă pentru cel mai exclusivist eveniment hipic al anului: Karpatia Horse Show, ediția a III-a. Evenimentul se va desfășura în perioada 30 septembrie -2 octombrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova, la 80 de kilometri distanță de București. Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino îi așteaptă pe pasionații de călărie, dar și pe iubitorii istoriei nobiliare din România să se bucure de eleganța echitației și de activitățile care vor reda viață domeniului de 130 de hectare.

_MG_0833

Cea de-a treia ediție a evenimentului ecvestru internațional Karpatia Horse Show, găzduiește două tipuri de competiții oficiale: Concurs Complet Internaţional (CCI) – disciplină de Probă Completă la care vor lua startul trei categorii de concurenţi profesionişti: CCI 1*, CCI 2* si CCI 3* și Campionatele Balcanice de Atelaje, doi cai, competiție compusă din trei probe: dresaj, maraton și conuri. Disciplina de Probă Completă se va desfășura concomitent cu Finala de Campionat Național precum și a unor clase destinate debutanților. Karpatia Horse Show, ediția 2015, a fost singurul concurs de trei stele (3*) din România organizat în ultimii 12 ani şi a avut cel mai înalt grad de dificultate din ţară, la Probă Completă. Concursul de trei stele (CCI 3*) desfășurat anul trecut pe Domeniul Cantacuzino de la Florești a reprezentat o etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

_MG_1163

Alături de competițiile propriu-zise, anul acesta, publicul va avea ocazia să petreacă un weekend special, cu aer de poveste, rememorând istoria anilor Belle Epoque de la începutul secolului XX. Prelegerile despre vechiile familii nobiliare, istorie și artă, workshop-urile, expozițiile de fotografie, show-urile și demonstrațiile ecvestre, atelierele creative pentru copii, standurile artizanale și mâncărurile alese vor înscrie evenimentul pe harta timpului liber de calitate. Domeniul de 130 de hectare va fi amenajat pentru activități ecvestre destinate atât adulților, cât și copiilor, precum călărie pe ponei și sau plimbări cu trăsura pe aleile cu castani şi platani centenari.

_MG_1035

Evenimentul este organizat în fiecare an de Fundația Cantacuzino Florești, în colaborare cu Asociația Ecvestră Hipohouse, cu implicarea și participarea directă a Federației Ecvestre Române (FER) și a Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

www.karpatiahorse.ro