Insulele Azore, o călătorie de vis până la capătul Europei

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 08-08-2019

în: Travel

Insulele Azore reprezintă un grup de nouă insule exotice portugheze situate în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.500 de kilometri de Lisabona și 3.900 de kilometri de coasta de est a Americii de Nord. Arhipelagul este împrăștiat pe o zonă a paralelei care trece prin Lisabona, dându-i un climat moderat, cu oscilații anuale de umiditate. Insulele Azore sunt pe cât de frumoase, pe atât de diferite – peisaje incredibile, natură virgină, păduri luxuriante, vulcani și multe locuri impresionante de explorat.

São Miguel
Verdele este culoarea care descrie cel mai bine această insulă. São Miguel este un mic paradis în arhipelag, ale cărui peisaje vă transportă într-o oază de liniște și relaxare. „Insula verde” este ideală pentru drumeții și, de asemenea, pentru activități acvatice: scuba diving și snorkeling sunt două experiențe pe care nu ar trebui să le ratați în São Miguel. Spre seară, o puteți lua spre capitala Ponta Delgada, pentru a vă relaxa la restaurante și cafenele.

Corvo
Corvo este cea mai mică dintre insule, dar probabil și cea mai frumoasă. Este insula lacurilor și a craterelor, cu un singur oraș – Vila do Corvo. O atracție turistică interesantă este vulcanul Caldeirão, dar și cele trei mori de vânt de la Ponta Negra. Peisajele rustice și pitorești vă vor duce cu gândul la copilăria petrecută la bunici, insula păstrându-și farmecul natural.

Faial
Extraordinar de interesantă datorită biosferei sale, Insula Faial este plină de atracții și este cea mai cosmopolită dintre insule. Un obiectiv turistic ce trebuie bifat în Faial este impresionantul crater Caldeira, înconjurat de flori multicolore, în special hortensii.

Graciosa
Insula „grațioasă” a fost clasificată de UNESCO ca fiind o rezervație a biosferei. Deși nu are un relief muntos, există și aici locuri de explorat, precum Pedras Brancas (White Stones), Serra Branca (White Hills) și Barro Branco (White Clay). Poate cea mai importantă atracție turistică a insulei este Caldeira da Graciosa, cu toate că și numeroasele podgorii, pășuni și livezi promit să impresioneze. De asemenea, arhitectura clădirilor și a bisericilor este una interesantă, care merită surprinsă în fotografii ce vor transcende timpul.

Terceira
Sunteți mai atrași de distracție? Terceira se mândrește cu un spectacol bianual de lupte cu tauri, unde adrenalina atinge cote maxime. Totodată, aici vă puteți destinde cu multe alte activități, cum ar fi surfing, bodyboarding, plimbări cu barca, windsurfing, dar și înotul alături de delfini și balene. Această insulă este destul de redusă ca suprafață, însă generoasă în materie de opțiuni de agrement.

São Jorge
Având o formă alungită, São Jorge este renumită pentru stâncile sale abrupte. Situată în mijlocul celorlalte insule, aceasta oferă o vedere spectaculoasă asupra „surorilor” sale. Plimbarea este activitatea ideală pentru această insulă, însă puteți închiria și o mașină, pentru a cuprinde mai bine peisajele de o frumusețe care vă va tăia respirația. În São Jorge, nu veți duce lipsă nici de activități precum pescuit, surfing, kayaking etc.

Pico
În Pico veți găsi cel mai înalt munte din Insulele Azore, deci asigurați-vă că sunteți echipați corespunzător, cu încălțăminte comodă și haine confortabile, pentru a-l putea explora în întregime. În ceea ce privește activitățile nautice, puteți naviga sau vă puteți plimba cu caiacul, admirând balenele jucăușe.

Flores
Insula Flores cuprinde natura în forma sa pură: lacuri, cascade, peisaje înverzite, vârfuri semețe, toate acestea fiind desprinse, parcă, dintr-un tablou atent pictat. Ideală pentru turiștii mai aventurieri, insula oferă trasee perfecte pentru drumeții, iar după o lungă zi de străbătut potecile înflorite, vă puteți relaxa în superbele lagune.

46-1518-9169271.tif

Santa Maria
Cea mai veche insulă – peste 10.000 de ani – are, probabil, cele mai încântătoare peisaje. Cu o sinergie desăvârșită între munte și mare, ce se contopește în dragostea pentru natură, Santa Maria se bucură de un climat mai cald și mai uscat, ceea ce-i conferă o aură aparte. De asemenea, această ultimă insulă este perfectă pentru iubitorii de plajă, indiferent dacă doriți să vă plimbați sau doar să vă bucurați de razele soarelui, pe malul mării.