The Peninsula Paris – o comoară pariziană de sute de ani

Scris de Luxury
Publicat la data de: 21-01-2016

în: Travel

Veşti bune pentru cei care iubesc călătoriile în timp! După un proces de restaurare care a durat patru ani şi a necesitat o investiţie de sute de milioane de dolari, reuşind să taie respiraţia oricui, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume şi-a deschis porţile anul trecut în „oraşul iubirii”. The Peninsula Paris se află situat pe Bulevardul Kléber, în apropierea Arcului de Triumf şi a faimosului Champs-Élysées, şi după o perioadă de 107 ani în care a aparţinut Ministerului Francez al Afacerilor Externe şi UNESCO, a fost cumpărat de la statul francez şi renovat pentru a funcţiona din nou în regim hotelier, aşa cum fusese destinat iniţial.

The Peninsula Paris - Avenue Kléber

Complexitatea hotelului The Peninsula înglobează măiestrie și atenţie la fiecare detaliu. Cei patru ani de zile cât a durat renovarea au însemnat dublul perioadei necesare pentru construcţia clădirii şi au implicat nu mai puţin de 3.000 de muncitori, printre care restauratori, specialişti şi artizani renumiţi. Designul scărilor din lobby a fost realizat de Schwartz & Meurer, aceeaşi firmă care a construit şi Turnul Eiffel, iar la amenajarea terasei restaurantului L’Oiseau Blanc, de pe acoperişul hotelului, a lucrat aceeaşi companie care a proiectat Statuia Libertăţii din New York. Întregul proiect a implicat un număr de 40.000 de foiţe din aur, în timp ce peste 1.000 de plăcuţe de lemn au fost înlăturate, restaurate şi reamplasate. Ţiglele de pe acoperiş, în formă de solzi de peşte, au fost stilizate manual, iar pentru restaurarea impresionantei faţade de 10.000 de metri pătraţi a hotelului a fost nevoie de nu mai puţin de 20 de meşteri lucrători în piatră, sculptarea unui singur motiv floral necesitând trei săptămâni de muncă.

Kleber-Entrance

În 1908, când clădirea a fost inaugurată pentru prima dată, era primul hotel din oraş ce oferea baie proprie în 350 din cele 400 de camere disponibile. După renovare, The Peninsula a rămas cu 200 de camere şi suite, desfăşurate, practic, pe aceeaşi suprafaţă totală, fapt ce le transformă în unele dintre cele mai spaţioase camere de hotel din Paris – atent întreţinute de un număr total de 600 de angajaţi.

Ce altceva mai face din The Peninsula Paris un loc atât de special? Unul dintre motive îl reprezintă, cu siguranţă, camerele recunoscute ca având cele mai bune dotări tehnologice din întreaga industrie hotelieră. În timp ce alte hoteluri au inclus în oferta de servicii tot felul de sisteme şi echipamente total nefolositoare, doar de dragul tehnologiei, The Peninsula a ştiut să le transforme în dispozitive atât de utile, încât e posibil să nici nu fi ştiut că ai nevoie de ele până când nu te cazezi aici. Fiecare cameră este dotată cu multiple tablete, ce oferă servicii interactive (preluând inclusiv comenzi room service) şi informaţii practice în 11 limbi, sisteme Home Cinema 3D cu ochelari speciali şi DVD-uri incluse, dar şi sisteme audio cu sunet surround. La toate acestea se adaugă apeluri internaţionale gratuite şi nelimitate direct din cameră, internet wireless cu fibră optică şi viteză ultra-rapidă, draperii blackout şi iluminare cu sistem automatizat de control, uscător de ojă, precum şi un mini-birou echipat cu imprimantă laser, scanner, fax şi espresor de cafea, de ultimă generaţie. Puţini sunt însă cei care ştiu că pentru a putea oferi aceste facilităţi oaspeţilor, fiecare cameră ascunde în interiorul pereţilor aproximativ 2,5 kilometri de cabluri.

PPR The Lobby

O altă caracteristică impresionantă a acestei locaţii o reprezintă maşinile de lux ce asigură transportul oaspeţilor de la/spre aeroport, dar şi prin oraş, toate purtând emblema specifică lanţului hotelier The Peninsula. Flota de maşini pusă la dispoziţie include, astfel, unele dintre cele mai luxoase automobile, de la un Rolls-Royce EWB Phantom şi un Rolls-Royce Phantom II din 1934, restaurat, până la două modele MINI Cooper Clubman personalizate şi zece limuzine BMW Seria 7, alături de o parcare cu o capacitate de 57 de locuri – un lucru extrem de rar în Paris.

PPR Entrance French Lady Horr

 

The Spa

Spa-ul hotelului se întinde pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi şi este o adevărată oază de relaxare, punând la dispoziţia oaspeţilor o imensă piscină interioară, două jacuzzi-uri, opt cabine de tratament private şi două săli de fitness excepţional echipate. Mobilierul şi designul interior încorporează elemente orientale, îmbinate cu elegante detalii contemporane, materialele folosite – lemn, granit şi marmură – conferind un rafinament aparte. Pentru a crea spaţiul necesar amenajării acestui complex, a fost nevoie de excavarea unui volum de peste 35.000 de metri cubi de pământ, echivalentul a 12 piscine olimpice.

 

Asian-Tea-Lounge-2

Restaurantul L’Oiseau Blanc

La cel de-al şaselea etaj, sub cerul liber, se află restaurantul L’Oiseau Blanc, „comoara” Peninsulei din „oraşul luminilor”. Cu acoperiş retractabil şi o spectaculoasă vedere de 360 de grade asupra întregului oraş, acesta este unul dintre cele mai exclusiviste restaurante pariziene, cu atât mai mult cu cât designul are o tematică aviatică, iar piesa de rezistenţă este reprezentată de un avion biplan, realizat pe comandă, ce planează deasupra curţii hotelului, fiind îndreptat înspre Turnul Eiffel.

Restaurant - L'Oiseau Blanc (1)

Restaurantul a adoptat curentul „bistronomie” – cel mai nou val din gastronomia franţuzească generat de chefii marilor restaurante – care sparge tiparele unui local de 5 stele prin schimbarea meniului în fiecare zi. Lucrurile merg chiar mai departe, astfel că cine reuşeşte să prindă un loc la un asemenea restaurant trebuie să aibă încredere în ceea ce i se va oferi, deoarece până şi numărul felurilor de mâncare ce urmează a fi servite reprezintă o surpriză.

L'Oiseau-Blanc---View-(2)

 

Aerul chic şi intim al restaurantului este dat de banchetele confortabile din piele, fețele de masă elegante şi trandafirii roşii ce completează, cu stil, întregul decor. Însă trandafirii nu se regăsesc doar în restaurant, ci sunt un element specific impunătorului hotel, uşor de remarcat atât în lobby, la recepţie, cât şi în camere. Inspiraţi de acest simbol al iubirii, chefii restaurantului L’Oiseau Blanc au creat inclusiv o specialitate pe bază de brânză de capră cu o aromă fină de trandafir, ce poartă semnătura „Peninsula rose”.