Top 12 cele mai frumoase piscine din lume

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 08-08-2019

în: Travel

Pe lângă priveliștile uimitoare, atracțiile turistice, serviciile ireproșabile, distracția și relaxarea de care putem beneficia atunci când alegem o destinație de vacanță, de multe ori, piscina îmbietoare a hotelului este cea care ne cucerește ca turiști. Fie că vă gândiți la o escapadă romantică sau o excursie cu familia, pentru un strop de inspirație, vă invităm să parcurgeți o listă cu cele mai frumoase piscine de pe mapamond, în care vă puteți relaxa și bucura, totodată, de peisaj.

Amangiri Resort, Utah
Amangiri Resort din Utah se întinde pe o suprafaţă de 243 de hectare, în Canyon Point, aproape de granița cu Arizona. Întreaga stațiune este construită în jurul unei piscine centrale cu o vedere spectaculoasă, fiind proiectată să se contopească cu peisajul înconjurător și etalând materiale, texturi și nuanțe naturale.

Alila Villas Uluwatu, Bali
Situată pe un platou panoramic, deasupra unor stânci înalte calcaroase, având oceanul dedesubt, Alila Villas Uluwatu este una dintre cele mai fermecătoare stațiuni din Bali. Resortul deține 64 de vile luxoase, fiecare cu piscină privată și vedere la Oceanul Indian, dar și cu un design interior ingenios, cu accente tradiționale balineze.

Bill & Coo Hotel, Mykonos
Bill & Coo este o proprietate de cinci stele care oferă suite cu vedere la mare, specialități culinare mediteraneene şi o minunată piscină de tip infinity. Hotelul este situat pe plaja Megali Ammos de pe insula Mykonos și face parte din lanțul Leading Hotels of the World. O combinație elegantă de pardoseli din sticlă și panouri din lemn înconjoară spațioasa piscină, unde vă puteți relaxa pe șezlonguri și savura un mojito la bar.

Hotel W, Hong Kong
Amplasată la etajul 76, piscina exterioară de pe acoperișul hotelului W din Hong Kong este una dintre cele mai impresionante din lume, oferind o priveliște absolut spectaculoasă asupra metropolei. Oaspeții pot savura un cocktail răcoritor sau un prânz ușor la barul de la piscină.

Jumeirah Dhevanafushi, Maldive
Când ne gândim la Insulele Maldive, ne imaginăm un colț de paradis: plaje cu nisip alb, lagune cu apă turcoaz, recifuri de corali, pești multicolori și apusuri splendide care îți taie respirația. Resortul Jumeirah Dhevanafushi, din inima Oceanului Indian, se întinde pe două insulițe. Aici se găsesc viețuitoare subacvatice fascinante, pe care le puteți admira dacă vă avântați în adâncuri, practicând activități precum snorkeling-ul. Punctul central de atracție este, însă, Ocean Sanctuary Villa, o unitate de cazare ce dispune de propria piscină și de o punte privată care se întinde până la ocean.

Rahimoana Eagles Nest, Noua Zeelandă
Noua Zeelandă este plină de minuni ale naturii, iar una dintre acestea poate fi considerată și Rahimoana Eagles Nest. Amplasat în mijlocul unei proprietăți de 30 de hectare, deasupra liniei de coastă, acest refugiu exclusivist își răsfață oaspeții cu panorame uluitoare asupra frumoasei micro-regiuni Bay of Islands. Patru dintre cele cinci vile ale sale dețin propriile piscine, cu vederi unice asupra oceanului, insulelor și apusurilor de soare ce alcătuiesc tablouri în nuanțe ireale.

Saruni Samburu, Kenya
Oferind priveliști incredibile asupra masivului muntos Kenya, Saruni Samburu afișează un design inovator ce se integrează perfect în peisajul sălbatic din jur. Saruni Samburu este singura cabană din cadrul Kalama Conservancy, care se învecinează cu Rezervația Națională Samburu și se întinde pe o suprafață de 95.000 de hectare de sălbăticie neatinsă, plină de fauna și flora specifice regiunii, care merită pe deplin explorată.

Huvafen Fushi, Maldive
Huvafen Fushi este un resort de lux localizat în North Malé Atoll, Maldive. Fiecare bungalou din cadrul complexului include o piscină privată ce se pierde în orizontul infinit al Oceanului Indian. Pe timp de noapte, piscina este luminată de becuri cu fibră optică, strălucind de parcă stelele de pe cer s-ar oglindi în ea.

Marina Bay Sands, Singapore
Dominând golful, acest hotel emblematic ce impresionează prin arhitectura sa inedită se mândrește cu cea mai mare piscină de acoperiș din lume și, implicit, cu cea mai bună panoramă asupra orașului. Străjuită de zeci de palmieri, terasa găzduiește impozanta piscină suspendată de tip infinity, cu o lungime de 146 de metri și un volum de aproape 1,5 milioane de litri de apă. Format din trei turnuri de 57 de etaje fiecare, unite în partea superioară printr-o punte de observație care măsoară puțin peste un hectar, somptuosul complex oferă 2.561 de camere și apartamente, propriul muzeu, un cazino de mari dimensiuni și zeci de restaurante.

The St. Regis Lhasa Resort, Tibet
Piscina placată cu aur de la St. Regis Lhasa, un complex hotelier de 5 stele din Tibet, este una de tip Spa, unde vă puteți relaxa încercând una din numeroasele terapii oferite. Piscina conține apă sărată terapeutică, încălzită constant la o temperatură de 28-32 de grade Celsius.

San Alfonso del Mar, Chile
San Alfonso del Mar este o stațiune privată situată în Algarrobo, Chile, cunoscută ca având cea mai mare piscină din lume. Piscina are o lungime de peste 1.000 de metri și un volum de 250 de milioane de litri de apă de mare. În afară de dimensiunile uluitoare, aceasta mai prezintă o caracteristică impresionantă: apa are transparența și culoarea turcoaz intensă a mărilor tropicale. Acest lucru a fost posibil datorită tehnologiei avansate dezvoltate de compania Crystal Lagoons, care pompează și filtrează apă din Oceanul Pacific, menținând o temperatură constantă, pe timp de vară, de 26 de grade Celsius, cu 9 grade Celsius peste temperatura oceanului.

Hanging Gardens Ubud, Bali
Amplasată în adâncul pădurii tropicale din Ubud, Hanging Gardens este o proprietate luxoasă care oferă vile cu piscină infinity și vedere la râul Ayung, dar și facilități de 5 stele, incluzând un excelent centru Spa. Decorate în stil tradițional balinez, vilele de la Hanging Gardens sunt prevăzute cu terase spațioase cu vedere panoramică spre piscină sau spre junglă. Concepute în perfectă armonie cu natura, piscinele din granit sunt suspendate deasupra junglei sălbatice, oferind un sentiment unic, ca de plutire, atunci când te cufunzi în apa limpede.

Energy Expo 10-13 octombrie