Hedonismul Artei Efemere by Maison V. Cakes of Art

Scris de Luxury
Publicat la data de: 05-08-2016

în: It happened

Hedonismul Artei Efemere

Hedonismul Artei Efemere by Maison V. Cakes of Art

Inaugurat acum două luni, laboratorul de cofetărie artizanală Maison V urmăreşte să transpună concepte de design în forme de artă comestibile. Compania realizează torturi de lux creative pentru evenimente speciale, opere de artă unice, încorporând şi transformând ideile clienţilor în produse memorabile. Mai mult decât torturi, Maison V intenţionează să exploreze toate formele şi tehnicile de expresie artistică în mediul comestibil şi să producă obiecte de design originale, din materiale rezervate până acum gastronomiei. Lansarea oficială Maison V coincide cu participarea sa la Romanian Design Week, fiind singurul brand de gen selectat în cadrul evenimentului.

Expoziţia de artă comestibilă „Hedonismul Artei Efemere” stârneşte, prin titlu, curiozitatea şi, totodată, acea dorinţă epicuriană de a te bucura de aromele şi gusturile dulci ce ne poartă prin cele mai dragi perioade, de la copilăria inocentă şi până la dramele primelor îndrăgostiri. Expoziţia arată că un tort de lux este mai mult decât un simplu desert; el poate deveni o formă originală de expresie artistică, iar aspectul efemer al acestei forme de artă este fascinant. Un tort de lux poate necesita până la 90 de ore de muncă manuală, este prezentat timp de zece minute și produce reacţii de bucurie şi admiraţie, pentru ca apoi să fie degustat. 

Maison V cakes ansamblu expozitie

„Este o interiorizare la propriu a artei, cea mai literală formă de consum. Hrănirea, în sine, reprezintă un fundament al existenţei, dar când vorbim de un desert, consumarea lui transcende simpla nevoie fizică şi prin aceasta serveşte acelaşi scop cu celelalte forme de artă: procurarea unei plăceri, inclusiv estetice. Mai mult, aproape tot ce se poate face în oricare din artele vizuale poate fi transpus în domeniul comestibilului, care devine un nou mediu de expresie artistică, trecând prin acelaşi proces de conceptualizare, design şi realizare”, a povestit Katia Dănilă, autoarea torturilor, care s-a întors acasă, în România, după multe experienţe profesionale şi culinare europene şi pariziene, iar acum ridică torturile pe piedestalul artei.

www.maisonv.ro

Galerie Foto