NATUZZI a prezentat în Miami instalația INTRO de Fabio Novembre

Scris de Luxury
Publicat la data de: 19-01-2017

în: It happened

Natuzzi Italia, cel mai mare brand de mobilier Fabricat în Italia, a revenit la Miami pentru Design Week (Săptămâna de Design) cu un proiect personalizat, realizat de arhitectul Fabio Novembre. Novembre a transformat magazinul Design District Flagship cu o nouă prezentare concentrată pe dialogul dintre fotoliul iconic al lui Natuzzi, Re-vive, şi instalaţia Intro, concepută chiar de Novembre şi realizată de compania Apulian cu ocazia Trienalului XXI din Milano pentru expoziţia Rooms. Novel Living Concepts.

natuzzi-novembre_intro_miami_03

Lucrarea, care a fost expusă la Natuzzi Store în luna decembrie, este un alcov în formă de ou care înghite efectiv vizitatorul  pentru ca apoi să îl returneze lumii, renăscut şi mult mai conştient: este un uter ideal în care vizitatorul este introdus prin vocea actorului Willem Defoe care citeşte pasaje din lucrarea The Design Explained to My Mother (Designul explicat mamei mele) a lui Fabio Novembre şi din filmul lui Federico Fellini, 8 ½. Suprafaţa metalică exterioară, cu reflexie, ascunde un mediu cald din piele de culoare roşu profund. Interiorul instalaţiei surprinde o faţă în negativ, care, datorită iluziei optice, pare că pătrunde în întreaga încăpere.

natuzzi-novembre_intro_miami_01

Natuzzi a creat instalaţia prin utilizarea materiilor prime folosite la producerea canapelelor lor, incluzând lemnul, utilizat pentru a crea baza pentru pielea care acoperă interiorul său. Intro este o convergență complexă de materiale, toate asamblate manual; panouri de metacrilat modelate termic aliniază structura de pieptene, creând o sferă pe o axă înclinată, sub-divizată în 12 elemente. Interiorul, cu toate acestea, a avut nevoie de abilitățile unui artist talentat, angajat de brand pentru a acoperi cu piele pereţii, care evocă forme antropomorfice. Rezultatul este un alcov de intimitate şi senzualitate, care reprezintă capul designer-ului, în care vizitatorii pot intra. Două figuri în formă de femeie, despărţite de rafturi şi amplasate simetric, arată ca două vestale la intrarea în încăpere.

nantuzzi-novembre_intro_miami_02

Instalaţia ocupă intrarea în magazin, întâmpinând vizitatorii cu forma sa neobişnuită şi prezența impunătoare. În faţa structurii se află o serie de Re-vives, fotoliile iconice cu spătar rabatabil acoperit cu piele, cu o paletă de nuanțe de culori de la roșu către negru, care reprezintă punctul central al dialogului între produsele Natuzzi şi instalația lui Novembre.