Faimosul Lamborghini Countach din „Lupul de pe Wall Street” a fost scos la licitație

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 07-08-2023

în: News

Lamborghini Countach

Automobilul Lamborghini Countach de culoare albă condus de Leonardo DiCaprio în filmul „Lupul de pe Wall Street” (2013) al lui Martin Scorsese va fi scos la vânzare la New York și se estimează că va ajunge la un preț de aproximativ 2 milioane de dolari. Exemplarul în cauză este un Lamborghini Countach din 1989, ediția aniversară 25, care prezintă o vopsea albă „Bianco Polo” la exterior și un interior din piele albă „Bianco Countach”.

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai ușor de recunoscut mașini de film din toate timpurile, ceea ce face acest Countach cu adevărat special este faptul că doar 25 de exemplare ale supercarului italian cu aceleași specificații au ajuns în Statele Unite, ceea ce îl face o mașină clasică extrem de rară.

Lamborghini Countach

În film, Countach ocupă un loc important în faimoasa scenă în care Leonardo DiCaprio, care îl interpretează pe Jordan Belfort, se târăște la propriu până la supermașină în stare de ebrietate și se chinuie să o conducă către casă. În cazul în care vă întrebați cum se face că Lamborghini este încă în stare perfectă deși a fost distrus în film, trebuie să știți că au fost folosite două mașini în timpul filmărilor. Un model identic a fost folosit alături de acest Countach, care este distrus în mod dramatic atunci când DiCaprio se izbește de tot ce îi iese în cale în drumul său spre casă.

Lamborghini Countach din „Lupul de pe Wall Street” va fi scos la vânzare pe 8 decembrie anul acesta, în cadrul unei vânzări RM Sotheby’s din New York. Un Lamborghini Countach LP5000 S din 1984 a fost vândut cu 1,06 milioane de dolari anul trecut de către RM Sotheby’s, în timp ce un Lamborghini Countach din 1989, model aniversar 25, a putut fi vândut cu doar 670.000 de dolari pe BringATrailer.com.

Lamborghini Countach

Cu toate acestea, exoticul italian din film are o estimare de pre-vânzare cuprinsă între 1,5 și 2 milioane de dolari, datorită pedigree-ului său de pe ecran. Countach va face parte dintr-o licitație exclusivă de mașini remarcabile organizată în cadrul Săptămânii luxului de la Sotheby’s în decembrie. Alte mașini care vor fi scoase la vânzare vor fi anunțate mai aproape de data licitației.