Diesel – noua colecție de interioare

Scris de Luxury
Publicat la data de: 04-08-2016

în: Art & Design

WEB_ir_dcm_army_black_canvas_blue_canvas_glaze_rock_amb1_part2_12020_3010

Diesel prezintă noua colecție de interioare, realizată împreună cu Iris Ceramica

Diesel a dezvăluit în premieră, în cadrul Milan Design Week, o colecție de gresie și faianță din porțelan ce a fost creată în parteneriat cu Iris Ceramica, unul dintre cele mai cunoscute branduri de gen din Italia.

WEB_ir_dhl_hard_leather_ivory_amb6_12020

Diesel Living continuă să-și surprindă publicul, după succesul pe care l-a avut cu piesele de mobilier cu design unic. Astfel, brandul și-a ales un nou partener pentru anul 2016 – Iris Ceramica.

Acești doi giganți ai designului de interior și-au unit forțele pentru a aduce publicului stilul inconfundabil al plăcilor de ceramică Iris Ceramica, ce își are bazele în orașul Modena. Este vorba de competență și tehnologie high-end, calități ce se îmbină perfect cu valorile Diesel.

Designul de produs a fost creat de către Diesel Style Office, iar Iris Ceramica s-a ocupat de partea de cercetare și dezvoltare pentru a realiza produsul final.

Astfel, designul de interior este ridicat la un nivel superior, fiind create produse pentru zona de living și dormitor, în stilul caracteristic Diesel Living. Fiind inspirate de designul industrial și de aerul urban, cele cinci colecții sunt o interpretare modernă a pieselor Diesel, prin tonuri metalice, culori iridescente și finisaje dure, alături de texturi pline de personalitate.

WEB_ir_dhl_hard_leather_tobacco_ivory_amb7_part_12060_12030 WEB_ir_dsg_metallic_grey_boss_amb1_part2_6060

Concrete, Industrial Glass, Camp, Stage și Hard Leather sunt cele cinci linii ce încorporează piese de gresie și faianță de ceramică, dar și decorațiuni de perete, care explorează diferite stări, având accente vintage.

Colecția Concrete reprezintă o imitație cât se poate de realistă a detaliilor urbane ce au un aer contemporan și, în același timp, par uitate în negura timpului. Având variații de formă și structură, colecția de inspirație urbană este exprimată într-un
stil foarte explicit. Piesele sunt îndrăznețe și totodată simple, ideale pentru a decora spațiul intim al casei.

Industrial Glass este o colecție inspirată de sticla ce face parte din designul clădirilor industriale, acest stil fiind utilizat acum pentru a decora pereții locuinței. Gresia este alcătuită din bucăți ce includ detalii din metal, având efect de crăpătură și formând texturi ce se prezintă ca un întreg surprinzător și diferit, deopotrivă.

Camp, a treia colecție Diesel, pune accentul pe texturi și modele inspirate de stilul military, caracteristic brandului. Aceste detalii sunt reproduse prin intermediul decorațiunilor de perete – suprafețelor dure de piatră le sunt adăugate pânze atent lucrate.

Stage este o colecție cu detalii de metal structurat sau corodat, având un finisaj aparte, ce amintește de cutiile destinate transportului de instrumente muzicale. În acest fel ia naștere un stil nou, revoluționar, care spune multe despre caracterul puternic al celui care îl alege.

Hard Leather reprezintă o abordare eclectică a designului de interior, prin găsirea unor materiale precum pielea, care este inclusă în plăcile de ceramică. Accentele aparte conferă atât o notă de echilibru, cât și elemente surprinzătoare locuinței, fiind dedicate zonelor de socializare.

Colecțiile Diesel Living & Iris Ceramica sunt parte a proiectului Diesel Living, alături de parteneri precum Moroso pentru mobilă, Foscarini pentru sisteme de iluminat, Scavolini pentru bucătării și băi, Berti pentru pardoseală din lemn și Seletti pentru accesorii destinate casei.

WEB_ir_dig_industrial_glass_grey_concrete_grey_amb1_part2_6020_12060 WEB_ir_dsg_metallic_grey_diving_amb7_12060 WEB_ir_dsg_metallic_red_boss_diving_amb3_12060 WEB-ir_dig_industrial_glass_grey_concrete_grey_amb3_6020_6060