Stairs by Alex Puchianu, în prestigioasa competiție StairCraft Awards 2021

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-11-2021

în: Art & Design

Stairs by Alex Puchianu

Un proiect spectaculos de scară interioară realizat de Stairs by Alex Puchianu, brand din familia Dippanels.ro, a intrat în competiția pentru unul dintre faimoasele trofee din cadrul StairCraft Awards 2021.

Premiile acordate de Asociația Producătorilor și Constructorilor de Scări (SMA) reflectă cele mai bune proiecte de scări la nivel internațional. Acestea sunt analizate pe baza unor criterii referitoare la estetică, siguranță, excelența manufacturii și provocări tehnice.

Stairs by Alex Puchianu

În competiție, proiectul lui Alex Puchianu este reprezentat de o scară interioară cu 16 trepte din stejar premium A+, super selecționat, având finisaje cu lacuri și vopsele mate. Specificațiile tehnice mai includ lățimea de 100 de centimetri a treptelor cu grosime de 60 de milimetri și o întoarcere la 45 de grade. Scara interioară are vanguri metalice de 15 milimetri grosime, debitate in-house, riflaje de 6 metri lungime și sticlă securizată.

S-a folosit stejarul masiv datorită rezistenței mecanice ridicate, dublată de o stabilitate crescută la umiditate. Mai mult, stejarul premium are un număr redus de elemente de autenticitate precum muguri sau noduri.

Stairs by Alex Puchianu

Scara a fost realizată pentru o vilă din Voluntari, Ilfov. Pentru un proiect de asemenea dimensiune, discuțiile au loc pe baza planurilor, a detaliilor de execuție, concomitent cu capacitatea de punere în operă conform planului. Proiectarea și execuția scării necesită profesionalism la fiecare etapă, pentru ca produsul final să întrunească parametrii optimi de performanță și funcționalitate.

Proiectul marca Stairs by Alex Puchianu se încadrează în categoria Skyhook, fiind o structură suspendată legată cu riflaje din stejar.

StairCraft Awards se organizează anual în SUA, fiind un eveniment deschis numai membrilor SMA. Doar trei dintre aceștia sunt din Europa, printre care și Dippanels.ro, în timp ce majoritatea provin din America de Nord.

Stairs by Alex Puchianu

Lemnul masiv, secretul unei scări interioare de lux

Dippanels.ro produce doar scări interioare personalizate și adaptate spațiului, reliefând preferințele individuale ale clienților. Compania s-a specializat pe producția scărilor din lemn masiv. Astfel, acestea vor afișa o frumusețe autentică incomparabilă, oferind o varietate largă în materie de opțiuni și stiluri.

Opțiunea unei scări din lemn este naturală pentru un imobil amenajat cu obiecte de design și finisaje de lux. Totodată, o scară din lemn masiv realizată de profesioniști va contribui la creșterea valorii proprietății.

Dippanels.ro oferă opțiuni diferite ale esenței lemnoase, iar personalizarea este foarte vastă. Plecând de la inserarea elementelor metalice, a sticlei securizate, până la structurile clasice, care pot fi realizate cu elemente curbate, artizanii companiei transformă în realitate cele mai sofisticate cerințe ale clienților din România și din străinătate.

Stairs by Alex Puchianu

Compania utilizează propriile materii prime pentru realizarea scărilor. Procesul de producție este asistat de tehnologie modernă care permite abordarea unor soluții de design inovatoare, în linie cu cele mai populare tendințe imobiliare.

În faza de proiectare, scara poate fi explorată în format 3D sau într-un mediu de realitate virtuală, ceea ce permite clienților să facă ajustări rapid. Specialiștii Dippanels.ro vor efectua măsurători precise ale spațiului în care va fi montată scara, procesul de producție având, la rândul său, o precizie milimetrică.

Includerea unui proiect implementat în România într-o competiție globală arată măiestria specialiștilor români, dar și apetența tot mai mare pentru detalii de lux în sectorul imobiliar.