Cele mai scumpe sortimente de whiskey din lume

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 10-10-2019

în: Lifestyle

Printre atâtea soiuri noi de whiskey care apar pe piață în fiecare zi, este dificil chiar și pentru un cunoscător și un pasionat al acestei băuturi să găsească cel mai rar și exclusivist tip de whiskey. De la sortimente premium ale celor mai cunoscute branduri de profil până la designuri unice și extravagante ale sticlelor, vă prezentăm în continuare cele mai scumpe whiskey-uri din lume.

WhistlePig PiggyBack Rye Whiskey
WhistlePig PiggyBack Rye Whiskey este una dintre capodoperele finale și unice ale distilatorului american Dave Pickerell. Acest tip rar de whiskey este special conceput pentru cocktail-uri și conține scorțișoară, piper negru și coajă de grapefruit. Aroma sa este evidențiată prin ingrediente precum ciocolată neagră, ghimbir și secară și se închide cu note de stejar și caramel. Este unul dintre cele mai speciale și scumpe whiskey-uri din lume.

Blade and Bow Bourbon
Această ediție limitată este un Kentucky Straight Bourbon vechi de 22 de ani. Perfect pentru cunoscătorii adevăratului lux, acest whiskey deosebit reprezintă echilibrul ideal între aroma condimentată și cea dulce. Este un bourbon remarcabil care se savurează cel mai bine încet și responsabil, pentru a gusta din plin pasiunea stratificată în fiecare picătură.

Jack Daniel’s No. 27 Gold
Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee Whiskey diferă de cel original. Acest sortiment este maturat în butoaie din lemn de arțar și este filtrat de două ori prin cărbune, ceea ce-i conferă un finish foarte fin. Notele pregnante sunt siropul de arțar, stejarul rumenit și mierea, care dau o savoare unică acestui whiskey de un rafinament deosebit. 

Legent Bourbon
Acest Kentucky Straight Bourbon este un simbol al colaborării speciale dintre legenda Jim Beam, Fred Noe, și colegul acestuia de la Beam Suntory, Shinji Fukuyo. Cunoscut drept unul dintre cele mai scumpe tipuri de whiskey de pe piață, reprezintă un mix delicios între caramelul cald și aromele fructate de smochine, cireșe negre și nuci. Legent este un bourbon care schimbă peisajul. Este exact ce așteptați de la un bourbon Kentucky, însă cu o nouă deschidere a unui univers de idei și de posibilități.

Dewar’s Double Double
Dewar’s Double Double este o colecție de trei whisky-uri de cea mai bună calitate, cu o vechime de 21, 27, respectiv 32 de ani, maturate printr-un proces complex, în patru etape, spre deosebire de oricare alt sortiment din gama Blended Scotch Whisky. Aceste licori rare și unice sunt finisate în trei tipuri de butoaie Sherry și conțin note subtile de scorțișoară și struguri ce se contopesc cu aroma catifelată de fructe dulci și mirodenii.

Toate aceste sortimente rafinate de whiskey se potrivesc perfect unui stil de viață luxos și caracterizat de bun gust, iar sticlele ce găzduiesc alcoolul, fiind considerate niște opere de artă, merită păstrate în siguranță într-un suport special conceput, cu un design unic. Din acest motiv, piesa perfectă care să pună în valoare aceste whiskey-uri deosebite este realizată de brandul de mobilier de lux Boca do Lobo și se numește Equator Globe Bar. Ideală pentru interior, această piesă exclusivistă poate fi așezată în camera de zi, oferind un cadru elegant și rafinat prețioasei sticle de whiskey. În interiorul acestui veritabil obiect de artă, confecționat din sticlă neagră lăcuită și aurită, se poziționează sticla de whiskey pe care o veți putea prezenta în toată splendoarea invitaților pe care-i aveți la o masă festivă.