Cel mai râvnit tricou al lui Michael Jordan este scos la licitație

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 11-08-2022

în: News

Michael Jordan

Sotheby’s urmează să scoată la licitație o bucată din istoria baschetului. Este vorba despre tricoul Chicago Bulls pe care l-a purtat Michael Jordan în timpul meciului 1 al finalei NBA din 1998.

Cunoscut sub numele de tricoul „Last Dance”, obiectul de colecție va fi oferit într-o vânzare online în luna septembrie. Licitația, intitulată „Invictus”, va prezenta tricoul Chicago Bulls purtat de Jordan în meciul 1 al finalei NBA din 1998. Numele său este derivat din documentarul ESPN/Netflix din 2020 care relatează încercările prin care a trecut Bulls în timpul sezonului ’97-’98 și care a adus francizei al șaselea campionat NBA în opt ani.

Michael Jordan

„Sezonul 1997-1998 este poate unul dintre cele mai populare printre fanii lui Michael Jordan, deoarece baschetbalistul a înțeles că ar fi ultima lui șansă la câștigarea unui campionat NBA cu Chicago Bulls”, a spus Brahm Wachter.

De asemenea, șeful Sotheby’s pentru streetwear și obiecte de colecție moderne, a declarat într-un comunicat. „Tricourile de finală ale lui Jordan sunt remarcabil de puține, iar cel purtat în finala din 1997-1998 este, fără îndoială, cel mai râvnit dintre toate.”

Sotheby’s estimează că tricoul Last Dance va fi vândut cu un preț între 3 și 5 milioane de dolari. Acesta deține cea mai mare estimare a licitației, fiind unul dintre cele două tricouri ale finalei lui Michael Jordan care au fost licitate vreodată. Majoritatea celorlalte piese rămân în colecții private, cu excepția unui tricou purtat în finala NBA pe care Jordan l-a donat Muzeului Național de Istorie Afro-Americană al Smithsonian. Tricoul respectiv este expus încă din 2016.

Michael Jordan

Pe lângă apariția în episodul final al documentarului, tricoul Last Dance a fost prezentat și în numărul din iunie 1998 al revistei Sports Illustrated, după finala NBA. Coperta revistei îl arată pe Jordan în echipament. O copie clasificată a acesteia va fi oferită împreună cu tricoul.

Licitația va avea loc pe 6 septembrie și se va închide pe 14 septembrie. Înainte de vânzare, tricoul va fi expus public în Monterey, California, între 17 și 20 august. Fanii pot vedea tricoul de colecție și la Sotheby’s New York în perioada licitației.