Sedanul de lux all-terrain Aznom Palladium oferă 700 de cai-putere aventurierilor

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-07-2024

în: Auto

Aznom Palladium

Compania italiană Aznom, specializată în personalizarea automobilelor, a lansat propriul vehicul personalizat – un sedan mare, luxos, capabil să ruleze atât pe drum, cât și în afara acestuia. Aznom Palladium se adresează astfel celor care vor să dețină o mașină customizată, care evadează din plutonul mașinilor de serie oferite de producătorii consacrați. Deși, dacă o luăm pe bucăți…

În cazul în care ați uitat, aceasta este compania care în 2018 a dezvăluit un Ram 1500 complet personalizat, la prețul de 263.000 de dolari. După cum era de așteptat, Aznom a ajustat și a amplificat și mai mult factorul de lux pentru propriul său model.

Sedanul celor de la Aznom se numește Palladium și îmbină elemente ale Rolls-Royce Phantom, Bentley Flying Spur și chiar Lamborghini Urus în designul său. Responsabil pentru lookul noii mașini a fost Alessandro Camolari de la Camal Studio din Torino, Italia.

Aznom Palladium

Totuși, bazele provin de la un umil Ram 1500. Ca urmare, Palladium este destinat să fie unul dintre cele mai mari vehicule de pe șosea. Vorbim de un model cu o înălțime de peste 1,98 metri și o lungime de aproape 6 metri.

Dar de ce un pickup ca bază pentru acest… sedan? Ei bine, se pare că fondatorul Aznom, Marcello Meregalli, are o slăbiciune pentru vehiculele americane uriașe, în special pentru limuzinele prezidențiale construite de Cadillac.

În cazul lui Palladium, cea mai mare parte a caroseriei este construită din oțel, deși unele elemente, cum ar fi capota și plafonul, au fost realizate din fibră de carbon pentru a ajuta la scăderea centrului de greutate. Au fost adăugate întăriri în spate pentru a compensa ranforsările pentru terenurile accidentate și, în loc de un portbagaj tradițional, întregul panou din spate se extinde automat pentru a facilita încărcarea lucrurilor. Suspensia independentă este inclusă, de asemenea, la ambele capete.

„Am produs acest vehicul optând pentru tehnici de fabricație artizanală care aproape că nu mai există în ziua de azi, cum ar fi lovirea panourilor și prelucrarea manuală a caroseriei mașinii, împreună cu alte soluții tehnologice”, a spus Meregalli într-un comunicat de presă.

Aznom Palladium

Lux la interior și stil italian inconfundabil

În interior există locuri pentru patru pasageri, cu spațiu amplu pentru fiecare ocupant. În afară de aspectul bordului, nu există nimic care să-ți amintească de originile vehiculului donator. Aproape fiecare suprafață este căptușită cu piele Foglizzo cu aspect plușat și există și câteva facilități noi, inclusiv o secțiune de frigider pentru sticle de șampanie. Cumpărătorii primesc, de asemenea, un set de bagaje care prezintă aceeași piele și aceleași cusături ca interiorul, precum și o umbrelă de la Francesco Maglia.

Puterea vine de la un V-8 dublu turbo de 5,7 litri care generează peste 700 de cai-putere și un cuplu de 700 Nm, deci foarte ridicat. Având în vedere cilindreea, presupunem că motorul este o versiune modificată a modelului V-8 de 5,7 litri oferit de pickup-ul Ram donator. Roțile sunt piese din aluminiu de 22 de inchi „încălțate” cu anvelope Yokohama Advan Sport de dimensiunea 285/45 și cu frâne Brembo.

Un purtător de cuvânt al companiei Aznom a precizat, pentru website-ul Motor1.com, că prețul de bază pentru Palladium este mai mic de 1 milion de euro, dar, în funcție de opțiuni, poate depăși valoarea de 1,5 milioane de euro, sumă vehiculată deja în mediul online de clienții existenți.

Energy Expo 10-13 octombrie