McLaren face echipă cu Richard Mille pentru un nou ceas puternic inspirat de Speedtail

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 17-05-2021

în: Watches

Richard Mille și McLaren au anunțat ultima lor colaborare, RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail. Recunoscut ca fiind cel mai „extrem” ceas al ceasornicarului elvețian, ceasul orbitor va fi limitat la atâtea exemple ca supercarul de mare putere pe care se bazează – 106.

După ce a intrat în producție anul trecut, McLaren Speedtail este considerată cea mai avansată mașină rutieră a producătorului auto britanic până acum. Coupé-ul dispune de un sistem de propulsie hibrid capabil să producă 1.070 de cai și 100 de kilograme. Poate accelera de la zero la 186 mph în doar 12,5 secunde și are o viteză maximă de 250 mph.

foto via @robbreport.com

Ceasul, la fel ca supercarul, are un design de lacrimă care a durat 18 luni și cinci prototipuri, pentru a fi pe măsură. Acesta este format din 69 de părți individuale. Este mai mare în partea de sus, la ora 12 decât la ora 6, are o ramă și o carcasă din titan, precum și o bandă de carcasă din carbon TPT a lui Richard Mille. Completarea pachetului este o curea specială, asimetrică, cu accent portocaliu la ora 6.

„Când a fost vorba despre modelul RM 40-01, am avut o contribuție considerabilă în partajarea punctelor esențiale ale mașinii și a filosofiei din spatele acesteia”, a spus Rob Melville, directorul de proiectare McLaren Automotive. „Cu Speedtail ne-am propus să producem o mașină care să aibă o calitate artistică. Acest lucru s-a întâmplat cu siguranță în ceas, care reflectă frumos numeroasele detalii ale Speedtail-ului în finisaj, materiale și designul său fără compromisuri. ”

Cele două companii nu au anunțat încă informații despre prețuri pentru RM 40-01 Automatic Tourbillion McLaren Speedtail. Pe baza colaborărilor din trecut, cum ar fi RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph, ne-am aștepta ca prețul să fie ridicat. Acest ceas a fost lansat la 189.360 dolari și a fost limitat doar la o 500 de piese.

Sursa: McLaren Teams Up With Richard Mille for Powerful New Watch Inspired by the Speedtail