Discover the underground luxury, la concept store-ul InnocenS

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-06-2017

în: Fashion

Deșert emoțional. Măști care ascund absențe. Lipsesc visuri, suflete, dorințe, noi. Dintre toate apocalipsele acestei lumi – religioasă, economică, ecologică sau culturală, cea mai cutremurătoare este apocalipsa autenticității. InnocenS este mai mult decât un concept menit să reconstruiască imaginea unui om sigur pe sine, a cărui putere rezidă în autocunoaștere și libertatea exprimării prin afirmarea propriului stil. InnocenS este o lume în sine. Aici, timpul încurajează depășirea limitelor, fiind un rezervor de încercări, de metamorfoze, de experimente și de traduceri ale sinelui într-un limbaj vestimentar unic.

Fiecare dintre creațiile sub egida InnocenS definește o microsocietate al cărei destin este să dea un nou sens acțiunilor noastre. Originalitatea, în zilele noastre, nu poate fi decât de situație. „A fi” îmbrățișează „a face”, ascunzându-se în croiuri și texturi curajoase, în linii simple și materiale complexe care transformă colecțiile InnocenS într-un cod a ceea ce poate fi numit „underground luxury”.

 

Departe de a se alinia trendurilor actuale, inspirat din inexorabila creativitate autohtonă, designul unicat al fiecărei piese vestimentare vorbește despre arhitectura unei idei. Nealterarea. To be uncorrupted. Să nu te supui influențelor modei, dogmelor sociale, regulilor unei lumi care îmbătrânește sub greutatea limitelor autoimpuse. Nașterea Noului Om este inevitabilă. Acesta nu are trecut, este azvârlit în vidul instantaneului, precum fiul unui etern prezent. Nu vom ști niciodată dacă în genele lui zace un fior demonic sau unul divin, iar asta îl face inocent.

Lumina are propriile-i tenebre. Plămădite în nopțile obscure ale imaginației și în zilele dominate de nevoia de libertate, creațiile InnocenS sunt manifestul celor care cred în originalitate. Realizate manual, acestea descriu cele mai înalte standarde ale calității și atenției la detalii pe care numai retina specialistului o posedă. Materialele folosite reprezintă instrumentul de scris al unui stil vestimentar greu de ignorat și imposibil de copiat. Putem imita sute de lucruri, putem mima zeci de stări, dar nu putem ascunde ceea ce suntem. Exclusivismul conceptului InnocenS rezidă în necesitatea asumării. Este un stil vestimentar care îmbracă personalități, nu trupuri. Care acoperă corpul și descoperă atitudini. Inocența lui „Carpe Diem!”.

Creația este forma de răzbunare a omului împotriva trecerii timpului. Să te opui consumerismului și producției în masă prin realizarea unor piese unicat care spun povestea anacronismului. A face haine versus a le crea. Industrie textilă versus fashion industry. Diferențele se ascund în jocul de cuvinte și în felul în care alegem să ne raportăm la lume. Tocmai de aceea, piesele vestimentare InnocenS sunt, mai degrabă, frânturi de artă expuse în concept store-ul de pe Calea Dorobanților 132, decât simple haine destinate vânzării. Designul cu influențe minimaliste, croiul arhitectural și suprapunerile de materiale descriu un univers urban industrial cu un touch glamouros. Un spațiu al experiențelor în care ești întâmpinat de provocarea de a-ți activa toate simțurile. De la cel vizual, auditiv, până la cel tactil și olfactiv, culminând cu simțul gustativ. Gustul inefabil al Noului ce te invită să muști din această lume până când se topește, se digeră și se descompune în particule de curaj ce se ascund în vene.

Printre clădiri de sticlă și zgârie-nori, printre autostrăzi și poduri de fier, un deșert emoțional acoperă omenirea. O nouă nobilime este adusă la viață. Trăim timpuri care își cer tributul. Autenticitatea nu mai poate fi doar un cuvânt. Este condiția esențială a verbului „a fi”. Armura celor care vor să schimbe lumea. A Inocenților.  

Adresă: Calea Dorobanților, nr. 132

www.innocens.ro