IWC – Pilot’s Watch Chronograph New Limited Edition Tribute to „Black Flieger”

Scris de Luxury
Publicat la data de: 12-07-2021

în: NewsWatches

Black Flieger

Specialiștii din cadrul manufacturii situate în Schaffhausen aduc omagiu unui model de ceas din 1994, legendarul Ceramic Fliegerchronograph (ref. 3705).

După ce a dispărut în obscuritate timp de aproape un sfert de secol, a devenit un model clasic de cult și este considerat în prezent unul dintre cele mai căutate modele de ceasuri de mână din istoria recentă a companiei elvețiene de mare prestigiu IWC. Noua ediție tribut reproduce fidel designul cadranului original. În loc să folosească însă ceramică, are acum o carcasă fabricată din Ceratanium, un material revoluționar nou, dezvoltat de IWC – o Casă recunoscută de altfel pentru inovațiile pe care le propune în mod constant admiratorilor. 

Black Flieger

Alimentată de calibrul 69380, de producție internă și montat pe o curea neagră din piele de vițel, această piesă în ediție specială este limitată la 1.000 de exemplare și este vândută exclusiv pe site-ul oficial al mărcii. Carcasa din Ceratanium are un diametru de 41 de milimetri, o grosime de 15,3 milimetri și este rezistentă până la o adâncime de trei atmosfere (30 de metri). Mecanismul automatic are o rezervă de putere de 46 de ore și deține 33 de rubine, funcționând la o frecvență de 28.800 vph/4 Hz.

Preț recomandat de producător: 12.800 de euro (cu taxe). 

Galerie Foto