Dubai – the city of the future

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-01-2024

în: Travel

Dubai

Dubai este un oraș al contrastelor, unde există un echilibru delicat între vechi și nou, care îmbină cultura modernă cu istoria, cumpărăturile cu aventura și divertismentul de clasă mondială. Fie că vorbim despre cele mai înalte clădiri, despre cele mai extravagante locații sau cele mai impresionante peisaje, totul este la superlativ în Dubai. 

Cosmopolit și extrem de vibrant, Dubai este cel mai populat și mai efervescent oraș din cele șapte care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, fiind și un centru de afaceri pentru Orientul Mijlociu. Însă, Dubaiul a atras atenția lumii prin numeroase proiecte de construcții ample și inovatoare și evenimente mondiale. Orașul a devenit emblematic pentru zgârie-norii și clădirile sale înalte, în special pentru cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, dar și pentru insulele realizate de om și locațiile pline de istorie și tradiție. Toate aceste aspecte au transformat Dubaiul întruna dintre cele mai râvnite destinații de vacanță, pentru că oferă vizitatorilor experiențe memorabile și o multitudine de lucruri de făcut și locuri de descoperit.

Alături de A-Listers Travel vom explora o parte din atracțiile și experiențele de care te poți bucura în următoarea vacanță.

Dubai

Museum of the Future

Deși Dubaiul este considerat o destinație relativ tânără, are o istorie fascinantă și un patrimoniu vibrant care oferă vizitatorilor o perspectivă interesantă asupra culturii arabe, dar și asupra societății contemporane. Un loc în care prezentul se contopește cu viitorul este Muzeul Viitorului ce explorează modul în care societatea ar putea evolua în următoarele decenii cu ajutorul științei și tehnologiei. Acesta încorporează elemente de expoziții tradiționale, teatru imersiv și atracții tematice, astfel încât vizitatorii pot privi dincolo de prezent și spre posibilitățile nelimitate ale viitorului.

Burj Khalifa – în interiorul celei mai înalte clădiri din lume

O modalitate excelentă de a explora Dubaiul și de a aprecia dimensiunea orașului este să urcați în vârful celei mai înalte clădiri din lume – Burj Khalifa. Ridicându-se la 830 de metri deasupra orașului (adică 160 de etaje), această clădire găzduiește cea mai înaltă punte de observare în aer liber din lume. Vizitatorii sunt invitați să urce cu liftul până la etajul 124 pentru priveliști uluitoare ale orașului care se întind până la Golful Persic. De asemenea, telescoape speciale prezintă scene ale orașului din diferite momente din timp, permițându-vă să experimentați fiecare etapă a istoriei Dubaiului. De asemenea, puteți urca până la o înălțime de 555 de metri, pentru o experiență de neuitat.

Dubai

Ski Dubai

„Suprarealist” este un mod de a descrie Ski Dubai. Chiar și atunci când orașul este învăluit de temperaturi caniculare, acest uriaș tărâm al minunilor de iarnă acoperit nu este niciodată lipsit de zăpadă proaspătă. Primul centru de schi acoperit din Orientul Mijlociu, Ski Dubai se mândrește cu cinci pârtii de schi (cea mai lungă dintre ele se întinde pe mai mult de 1.300 de metri, cu o cădere verticală de 197 de metri), o zonă de snowboard freestyle, un telescaun, precum și spațiu pentru piste de tobogan și bătăi cu bulgări de zăpadă. În interior există, de asemenea, prima pistă neagră indoor din lume, lecții de schi pentru copii, precum și o colonie de pinguini.

Rezervația de conservare a deșertului Dubai

Atunci când strălucirea și farmecul orașului Dubai devine obositoare poți să vizitezi Rezervația de conservare a deșertului Dubai. Primul parc național din Emiratele Arabe Unite se află la marginea orașului și acționează în principal ca o unitate de cercetare. Din fericire, parcul oferă multe tipuri de activități precum sand boarding, tir cu arcul sau o plimbare pe dunele de nisip într-o mașină de lux. Cei care caută o experiență mai relaxată se pot bucura de spiritul deșertului pe perne joase în corturile Bedu pentru o cină delicioasă sau pot aranja o cină privată mai intimă în deșert. De asemenea, sunt disponibile drumeții tradiționale cu cămile, precum și plimbări călare și chiar un curs de șoimărie.

Pentru a te bucura de toate atracțiile și experiențele pe care extravagantul Dubai ți le poate oferi, A-Listers Travel îți propune și o serie de hoteluri premium care îți vor face șederea mai confortabilă.

Rixos Dubai

Rixos Premium Dubai JBR 5*

Rixos Premium Dubai este un punct de atracție urbană elegant, situat în inima Jumeirah Beach Residence din Dubai. Aici puteți să experimentați un stil de viață la modă, unde designul iconic întâlnește luxul contemporan, pregătind terenul pentru experiențe de viață exclusiviste și pline de farmec. Designul impecabil al Crystal Tower este un reper arhitectural care transformă peisajul urban din JBR. Hotelul se află la câteva momente de destinații populare de cumpărături, cum ar fi The Walk, Dubai Marina Mall, Mall of the Emirates și de autostrada plină de viață a orașului, Sheikh Zayed Road. Pentru cei cărora le place moda și mai aproape, oaspeții se pot bucura de o experiență de cumpărături de lux în incinta hotelului la buticurile de lux Rodeo Drive, Via Rodeo și Ocean Drive.

Nikki Beach Resort & Spa Dubai 5*

Nikki Beach Resort & Spa Dubai este situat pe malul apei din Pearl Jumeira și permite oaspeților să se bucure de apele azurii ale Golfului Arabiei și de priveliștile spectaculoase ale orașului. Resortul de 5 stele oferă caracteristici unice în camere, precum un sistem de divertisment personalizat, MyBar, un sistem de lumini ambientale și băi supradimensionate. De asemenea, unele unități de cazare beneficiază de piscine și terase private. Complexul aduce preparate rafinate în cele patru restaurante, dar și experiențe de relaxare și fitness la Nikki Spa și Tone Gym.

Atlantis The Royal 5*

Atlantis The Royal, una dintre atracțiile din Dubai, își întâmpină oaspeții cu o experiență care le va redefini complet perspectiva asupra luxului. Creată de cei mai importanți designeri, arhitecți și artiști din lume, aceasta este o destinație în care totul a fost conceput pentru a provoca limitele imaginației. Atlantis The Royal oferă o colecție de 795 de camere elegante, suite și Signature Penthouse. Dispunând de priveliști uimitoare la orizontul Dubaiului și la Marea Arabiei, 44 dintre suite și Signature Penthouse-uri au piscine infinity private. Complexul oferă o gamă curatoriată de experiențe impresionante, invitându-i pe oaspeți să înoate printre nori în piscinele spectaculoase, să fie uimiți de fântânile care respiră foc sau să ia masa restaurantele fascinante. Oaspeții sunt purtați într-o călătorie a imposibilului, cu capodopere artistice, divertisment iconic și măiestrie frumoasă la fiecare pas, unde cel mai înalt nivel de servicii stabilește un nou standard de excelență.

Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort and Spa 5*

Al Maha Desert Resort & Spa este un epitom al luxului conceput pentru a reflecta experiența arabă autentică. Înfrumusețat cu mobilier tradițional, decoruri lucrate manual și piscine private, Al Maha, un hotel Luxury Collection, le dezvăluie vizitatorilor o altă latură a Dubaiului, prin intermediul mai multor experiențe, cum ar fi să ia masa printre dune, să privească stelele și să vadă un orix arab sau o gazelă din deșert. Cu opțiuni de luat masa care variază de la bucătăria arabă tradițională la mâncăruri internaționale, complexul de lux ecologic Al Maha își propune să mulțumească orice tip de client. În ceea ce privește serviciile de cazare, de la apartamentul beduin la apartamentul prezidențial, fiecare vilă tradițională, dar confortabilă, este complet privată și are o piscină infinită cu căldură controlată și oferă o perspectivă unică asupra peisajului deșertic din jur. Activitățile variază, de asemenea, de la tratamente de spa și relaxare la piscină până la demonstrații de șoimărit și plimbări cu mașina pe dune în deșert. Asigurați-vă că vă întoarceți la timp pentru apusul soarelui, deoarece acest ritual de sfârșit de zi, privit peste nisipul deșertului întins din Dubai, vă va bucura sufletul.

Mai multe informații găsiți pe www.alisters-travel.com sau la numărul de telefon: +40724 354 016 și la office@alisters-travel.com

Energy Expo 10-13 octombrie