ScarKidd – „Încerc să fiu cât mai autentic posibil”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 25-06-2025

în: The Famous

ScarKidd

ScarKidd, pe numele lui Tony Drăguș, este dovada vie că autenticitatea și pasiunea pot coexista cu ambiția în cele mai neașteptate moduri. Tânăr trapper și medic stomatolog, el reușește să jongleze cu succes între două lumi complet diferite, fără să-și compromită identitatea artistică. În acest interviu, descoperim cum a evoluat de la simple freestyle-uri cu prietenii la lansarea unui album și cum alege să rămână fidel unui sound original, într-o scenă trap românească aflată în continuă schimbare.

Cum a început pasiunea ta pentru muzică?
Pasiunea mea pentru muzică a început în adolescență, în jurul vârstei de 16-17 ani, atunci când am început să fac freestyle cu doi prieteni buni de-ai mei. Totul a pornit dintr-o joacă, iar scopul era să facem cât mai multe rime pe loc; nu conta ce ziceam, important era să menținem flow-ul. Ulterior, am început să înțeleg mai bine influența din spatele muzicii și ce înseamnă muzica cu adevărat, nu doar ca ascultător, ci și ca artist. În 2018-2019 am început să fac muzică în mod serios și tot atunci am lansat și prima mea piesă. Deși la început îmi doream să compun în engleză, am realizat că există o diferență foarte mare între trap-ul american pe care îl ascultam și cel din România sau chiar din Europa. Prin urmare, am decis să creez muzică în limba română.

Ce te-a determinat să alegi genul trap ca principală formă de exprimare artistică?
În perioada adolescenței, trap-ul m-a ajutat să-mi creez o identitate: m-a influențat și mi-a format stilul de viață, cel vestimentar și chiar atitudinea. Astfel am devenit personajul pe care îl știe lumea sub numele de “ScarKidd” aka “Superscar”.

Ești medic stomatolog și în același timp faci trap. Cum se îmbină cele două domenii și cât de greu îți este să îți împarți timpul între ele?
Cele două domenii nu se prea îmbină. Sunt două lumi total diferite, aș putea spune chiar opuse, dar acest lucru nu m-a oprit din a le face pe amândouă. Într-adevăr, a fost puțin greu în 2019, când am început facultatea, deoarece trebuia să mă împart între muzică și școală. Din păcate, timpul pentru muzică era limitat, așa că pe plan muzical a trebuit să fac un sacrificiu. Însă cei șase ani au trecut, iar acum am revenit mai motivat și mai ambițios decât la început!

ScarKidd

La finalul anului trecut ai lansat primul tău album. Ne poți vorbi despre conceptul acestuia, inspirația din spatele pieselor și mesajul pe care dorești să-l transmiți ascultătorilor?
Albumul se numește “SUPERSCAR” și vine cu un stil nou de trap, denumit “Supertrap”. De aici provine și numele albumului. În ceea ce privește inspirația, nu pot spune că mă inspir de undeva anume. În general, piesele sunt despre ce trăiesc eu și despre pasiunile mele. Totodată, genul este inspirat din muzica pe care o ascult, iar sound-ul este original, pentru că încerc să fiu cât mai autentic posibil. Consider că sound-ul meu este unic în România.

Cum îți creezi?
În general, intru în studio, îmi pun un beat și trec direct la microfon. Nu prea scriu versuri înainte. Mai întâi îmi fac o linie melodică, apoi creez versurile direct la microfon. De obicei, acestea îmi apar în minte în funcție de vibe-ul pe care mi-l dă beat-ul și de ce anume simt că aș vrea să exprim.

ScarKidd

Cum percepi scena trap din România în prezent și ce crezi că o diferențiază de cea internațională? Există artiști sau tendințe locale care te inspiră?
Scena de trap din România a început să fie mult mai apreciată față de cum era atunci când am început eu. În primul rând, casele de discuri au început să investească și în acest gen muzical. Totodată, publicul a început să fie mult mai deschis către trap. Însă, în continuare există o diferență între România și Occident. Spre exemplu, trap-ul internațional este mult mai bine plătit în termeni de streaming și vizualizări, iar scena este mult mai mare și mai diversificată decât cea de aici. De aceea, inspirația și tendințele muzicii mele vin din trap-ul internațional, pentru că nu am fost un mare fan al muzicii românești, indiferent de gen.

Cu ce artiști ți-ar plăcea să colaborezi pe viitor?
Când vine vorba de colaborări, este mai delicat. Nu mă gândesc niciodată cu cine aș vrea să colaborez, asta pentru că eu lucrez doar cu artiștii pe care îi simt și cu care rezonez. Nu mă asociez cu artiști doar pentru că este benefic sau doar de dragul colaborării.

Care sunt planurile tale de viitor în ceea ce privește muzica? Pregătești noi colaborări, concerte sau proiecte care să îmbine muzica și stomatologia într-un mod inovator?
Planurile mele de viitor includ multă muzică nouă, un album nou la care deja lucrez, cât mai multe clipuri muzicale și concerte în toată țara.