Chez Marie Confiserie – O simfonie pascală de gusturi bune

Interviu cu Alexandra Ioana, Chez Marie - Cake boutique

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 03-06-2021

în: Lifestyle

Chez Marie

Cake boutique-ul Chez Marie este un reper culinar de neratat pe harta delicioasă a Bucureștiului, un „boutique de dulciuri cochet, plin de arome și culoare, exclusiv pe bază de comandă”. Primul și unul dintre cele mai importante aspecte este acela că patiserul Chez Marie este singurul din România ce a fost, pentru 15 ani, chef patiser & cofetar la un restaurant/hotel cu 3 stele Michelin din Germania. Dulciurile cake boutique-ului Chez Marie sunt deserturi premium, din ingrediente de cea mai bună calitate, importate direct din Belgia și Franța. Este folosit zahărul de cocos, cel mai sănătos îndulcitor din lume, cu un indice glicemic aproape de 0, ceea ce îl face ideal inclusiv pentru diabetici, bebeluși și nu numai.

Alexandra Ioana, Chez Marie - Cake boutique
Alexandra Ioana, Chez Marie – Cake boutique

În noile condiții grele create de pandemie, cei de la Chez Marie au reușit, dincolo de adaptarea propriu-zisă, mult mai mult: să îi ajute pe cei mai puțin norocoși dintre noi cu o masă caldă. Am vorbit cu Alexandra Ioana de la Chez Marie despre ce surprize ne aduce sezonul pascal. 

Ce delicii pascale putem comanda de la Chez Marie în perioada Sărbătorilor?
Pentru Paște, frământăm cozonacii noștri cu ciocolată belgiană, Nutella, alune caramelizate și portocală coaptă, pască cu aluat pufos și multă brânză dulce, acompaniată de stafide intens pregătite înainte de a fi încorporate, pâine, biscuiți personalizați cu motivele acestei perioade, torturi tematice, checuri, plăcinte și, desigur, toate celelalte produse ale atelierului.

Chez Marie tort

Cum v-ați adaptat acestor perioade în care contactul fizic este limitat?
Nu a fost greu să ne adaptăm, deoarece încă de la deschidere noi am adoptat varianta de plată prin virament, care este cea mai sigură și rapidă metodă de a achita orice serviciu. Comenzile care au opțiunea de pick-up sunt întotdeauna pregătite și predate clienților, iar cele cu livrare, de cele mai multe ori, sunt lăsate de către colegii noștri la ușa casei/apartamentului, în locurile unde majoritatea clienților au amenajat un mic spațiu destinat acestui tip de comandă.

Copiii au rămas probabil cei mai fideli clienți. Ce preparate preferă aceștia?
Copiii și părinții sunt deopotrivă clienți fideli. Chiar dacă inițial, de cele mai multe ori, comanda este destinată aniversării celor mici, părinții gustă și apoi revin pentru noi comenzi.

Chez Marie tort

Care este secretul unui tort de succes? Dar al unei prăjituri delicioase?
În ambele variante, dar și pentru orice alt desert, secretul succesului constă în ingredientele premium, exclusiviste, unele dintre ele certificate eco, și în pasiunea, dragostea și respectul pe care le acordăm fiecărui macaron, tort, tartă, fiecărui produs în parte.

Există comenzi mai multe cu ocazia diverselor sărbători?
Întotdeauna sărbătorile atrag un număr ridicat de comenzi și asta ne bucură sufletul, iar energia clienților, pofta acestora ne încarcă bateriile pentru a putea mai mult și mai bun.

Chez Marie cake

Ce schimbări suferă meniul de la un anotimp la altul?
Întotdeauna adăugăm deserturi noi la începutul fiecărui anotimp, însă niciodată nu scoatem din meniu. Vara, sigur, texturi fresh, light, multe variante de mousse aerat, pe bază de fructe, iar în perioadele reci, ciocolata este vedeta supremă.

Ce noutăți sau surprize ne așteaptă la Chez Marie?
Surprize frumoase și foarte așteptate atât de noi, cât și de clienți urmează, însă vă povestim când vom avea detalii complete.

Chez Marie cake

Ne puteți împărtăși secretul gustului desăvârșit?
Gustul desăvârșit, cum spuneam și mai devreme, vine doar din pasiune, dăruire, multă muncă și cele mai bune produse care stau la baza fiecărui desert. Fără acestea nu se poate realiza ceva cu adevărat „wow”, care să-ți încânte simțurile.

*Articol apărut in ediția de print a luni aprilie.

Chez Marie