METAXA ANGELS’ TREASURE – Secretul dezvăluit / Un dar al Îngerilor

Scris de Luxury
Publicat la data de: 12-05-2016

în: Lifestyle

Casa Metaxa prezintă o creație de excepție, METAXA ANGELS’ Treasure.

Un amestec de vinuri Muscat obținute din insulele scăldate de soare ale Mării Egee și de distilate prețioase, selectate cu meticulozitate și lăsate la maturat timp de zeci de ani în butoaie de stejar franțuzesc Limousin, METAXA ANGELS’ Treasure ne dezvăluie un secret bine păstrat în pivnițele răcoroase din Attica.

METAXA ANGELS' Treasure - The Decanter & Tasting glass

Numele METAXA ANGELS’ Treasure („Comoara Îngerilor”) este inspirat din denumirea de Angels’ Share sau Partea Îngerilor, un termen folosit în lumea băuturilor pentru a desemna fenomenul de evaporare, un fenomen natural ce are loc pe parcursul maturării distilatelor în butoaiele de stejar.

 

Distilatele conțin atât alcool, cât și apă, iar în condiții de umiditate și temperaturi scăzute, alcoolul se evaporă într-o proporție mai mare decât apa. Pe măsură ce se învechește, după ce „îngerii” își iau partea lor, lichidul care rămâne în butoaie are un volum mai mic și o concentrație mai redusă de alcool.

The House of Metaxa - The dark of the Cellars

Însă, în pivnițele Metaxa din Attica, Grecia, unde umiditatea este scăzută, iar temperaturile sunt moderate pe tot parcursul anului, „îngerii” iau o parte mai mare de apă, lăsând în urmă un amestec mai concentrat și mai aromat, cu un conținut de alcool semnificativ mai ridicat față de momentul în care lichidul a fost pus în butoi. Captivat, maestrul Metaxa, Constantinos Raptis, a dorit să surprindă acest fenomen ce are loc în pivnițele sale într-o nouă creație: METAXA ANGELS’ Treasure.

 

METAXA ANGELS’ Treasure este o băutură de o concentrație intensă, cu un gust fin și o subtilitate a aromelor specifică stilului Casei METAXA. Lichidul de culoarea chihlimbarului este înnobilat de un parfum intens de coajă amară de portocale, fructe uscate, mirodenii, ciocolată, stejar, vanilie de Bourbon, gem de prune și imortele. Gustul este catifelat, mătăsos și complex, iar notele de final sunt intense, cu un finish prelungit.

METAXA ANGELS' Treasure & Pierre Aulas (2)

Designul decantorului, realizat cu atenție la detalii, cu linii care amintesc de arcuirile aripilor de îngeri, încoronat cu un dop ce simbolizează o picătură din licoarea prețioasă, este elegant asemenea băuturii pe care o găzduiește.

 

La scurt timp de la prezentarea pe piață, METAXA ANGELS’ Treasure a câștigat premii importante în lumea internațională a băuturilor: International Spirits Challenge – Medalia de Bronz la Degustare, International Wine & Spirit Competition (IWSC) – Medalia de Bronz la Degustare, Spirits Business Master – Medalia de Argint pentru Design, Pentawards – Medalia de Bronz pentru Design.

METAXA ANGELS' Treasure & Pierre Aulas (4)

Maestrul Metaxa, Constantinos Raptis, mărturisește: „Obțin METAXA ANGELS’ Treasure dintr-un amestec de distilate învechite timp de câteva zeci de ani în mici butoaie de stejar Limousin, care sporesc fenomenul de evaporare a apei. Amestec distilatele maturate cu vinuri Muscat selectate, care provin exclusiv din insula Samos, iar apoi continui învechirea în butoaie mai mari de stejar, în care fenomenul continuă să se producă, dar mai lent. Voi pune pe piață un singur lot limitat pe an”.

 

Savurați un dar al Îngerilor!

 

www.metaxa.com

www.consuma-responsabil.ro

 

 

Galerie Foto