Ritz-Carlton Yacht Collection începe cucerirea maritimă la nivel global

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 03-02-2018

în: Nautic

Reputatul lanț hotelier de lux Ritz-Carlton își extinde imperiul și pe apă. În acest sens, compania care aparține grupului Marriott a făcut, încă din luna iunie a anului trecut, anunțul: va construi trei iahturi splendide, care vor face posibil acest lucru.

Începând cu 2019, primul dintre aceste iahturi va oferi croaziere „pe comandă” pentru privilegiați. Înscrierile încep în mai 2018!

Pe finalul lui 2019, puteți să vă numărați printre cei 298 de pasageri norocoși și să ocupați unul dintre cele 149 de apartamente cu balcon propriu sau unul din cele două apartamente penthouse, la bordul primului iaht de acest tip, care va transpune luxul absolut de pe uscat pe mare sau ocean.

Facilitățile pentru acest gen de călătorie nu se opresc la nivelul cazării impecabile, ci continuă cu multe alte atracții destinate unui public extrem de avizat și de pretențios. Oaspeții au unde să își petreacă timpul: restaurant de lux, bar, piscină, Spa și chiar o platformă tip debarcader, de unde împătimiții sporturilor nautice își vor putea lansa jucăriile la apă.

Un trend global

Cei de la Ritz-Carlton sunt doar primii care anunță începerea înscrierilor într-o cursă a turismului ridicat la un nivel superior. Printre primii care au venit cu propunerea unor hoteluri, destinații, programe și chiar produse de lux ieșite din sfera activității care i-a făcut celebri sunt cei de la Aston Martin. Acum, de pildă, puteți să vă construiți propria casă Aston Martin, unde, de la parchet la acoperiș, veți beneficia de toate calitățile acestui brand, ca la carte.

Și cei de la Bugatti au anunțat încă din martie anul trecut că vor construi propriul lor iaht, care să înglobeze toate valorile brandului. Deocamdată nu au mai comunicat nimic, dar rezervările se pot face începând cu martie 2018, conform site-ului oficial.

Avantajele brandului

Datorită dimensiunilor reduse, viitoarele vase Ritz-Carlton Yacht Collection vor putea accesa locații precum Capri și Portofino, până acum inaccesibile vapoarelor de mari dimensiuni. Beneficiind de logistică și de specialiști de cel mai înalt prestigiu, noile nave, indiferent de brandul sub care vor opera, dețin avantaje care sunt net superioare vaselor clasice.

Primul model Ritz-Carlton Yacht Collection va acoperi destinații precum Marea Mediterană, Europa de Nord, Marea Caraibelor și America Latină, aceste locații variind în funcție de sezon.

Iahturile marca Ritz-Carlton vor fi disponibile și pentru închiriere în regim de „private charter”. Ele sunt construite și proiectate de către Ritz-Carlton în colaborare cu compania suedeză de design nautic Tillberg Design. În trecut, firma suedeză și-a mai pus amprenta și asupra unor nave celebre care aparțin de Norwegian Cruise Line, iar între proiectele sale de rezonanță se numără inclusiv vestitul vas Queen Mary 2.

Revenind la noile modele Yacht Collection, merită menționat faptul că Sven Elverfeld, cel care a ocupat poziția de Head Chef la restaurantul Ritz-Carlton „Aqua” timp de nouă ani și a fost onorat în 2009 cu cea de-a treia stea Michelin, a fost numit bucătar-șef pentru antrepriza navală a Ritz-Carlton. Doritorii trebuie să știe, de asemenea, că voiajele vor avea o durată de șapte sau zece zile, incluzând și cazarea din porturi peste noapte.