Mark Berryman Design dezvăluie noul concept de super-iaht MBD-87

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-05-2024

în: Nautic

super-iaht

Vă doriți un super-iaht cu totul special? Ce ziceți de un nou concept care vă propune un jacuzzi tip cascadă, ce se revarsă în piscina ambarcațiunii? Adăugați o lungime de 85 de metri, încă un jacuzzi și, nu în cele din urmă, un heliport și aveți deja o privire asupra viitorului apropiat în domeniul ambarcațiunilor de lux. Nu în ultimul rând, interioarele sunt cu adevărat spectaculoase, luxoase și elegante.

Reputatul studio britanic Mark Berryman Design (MBD) a dezvăluit randările pentru un nou concept de super-iaht MBD-87 de 85 de metri, comandate de un cumpărător cu o colecție bogată de iahturi, de diverse forme și dimensiuni, un client mai vechi al studioului. Acest proiect reprezintă o abordare integrată a companiei, deoarece aceasta se ocupă atât de elementele de design interior, cât și de exteriorul ambarcațiunii. Pe website-ul oficial al celor de la MBD se pot vizualiza diverse propuneri de interioare de lux.

Exteriorul iahtului este marcat de o piscină longitudinală uimitoare, cu dimensiuni generoase de 14,5 x 6,2 metri, situată pe puntea principală, completată de un jacuzzi mare la pupa, pe puntea de deasupra. Puntea superioară a lui MBD-87 include un jacuzzi extins, care oferă atât relaxare, cât și priveliști pitorești. În plus, în secțiunea din față a punții principale este poziționat un heliport de tip „touch and go”.

La intrarea pe puntea inferioară, care se efectuează prin holul de la intrarea principală dinspre tribord, oaspeții găsesc o sală de cinema situată la babord. Puntea principală este proiectată pentru a găzdui până la 12 oaspeți, cuprinzând patru apartamente VIP și două camere duble situate în partea din față a ambarcațiunii. Fiecare cameră și suită de pe puntea principală este proiectată cu accent pe utilizarea eficientă a spațiului și pe funcționalitate.

Puntea superioară a iahtului este concepută cu măiestrie, prezentând o zonă spațioasă de luat masa la pupa, care se îmbină perfect cu aspectul general de plan deschis. Acest aranjament facilitează tranziția către salonul poziționat în partea din față, exemplificând o integrare fluidă a spațiilor de luat masa și de relaxare.

Poziționat strategic în fața holului de pe puntea superioară, sanctuarul personal al proprietarului cuprinde un spațiu amplu de birou, o baie sofisticată și complet utilată, un dressing și un dormitor, fiecare oferind vederi panoramice neobstrucționate. Sporind în continuare exclusivitatea acestei punți, o a șaptea suită VIP suplimentară este situată convenabil, fiind accesibilă din holul de pe puntea superioară.

super-iaht

Mai departe, puntea comenzii este configurată elegant, oferind un salon încăpător la pupa, completat de o zonă de luat masa în aer liber pe puntea de la pupa. Spațiul de luat masa este special conceput pentru mese ocazionale și poate găzdui confortabil până la 16 oaspeți.

În spatele timoneriei se află „cartierul general” al căpitanului, amplasat astfel pentru un acces ușor la cârmă. Pentru a facilita serviciul eficient de-a lungul întregului super-iaht, fiecare punte este echipată cu spații de depozitare generoase și cu un sistem de comandă care se extinde la toate nivelurile, sporind semnificativ capacitatea echipajului de a oferi un serviciu eficient în orice colț al ambarcațiunii.

Studioul nu a specificat când anume va fi gata acest super-iaht sau cărui șantier naval îi va fi încredințată lucrarea, dar ne așteptăm ca anul acesta să intre în producție, misteriosul client fiind unul destul de hotărât, care nu a stat în trecut pe gânduri, acționând imediat odată ce planurile studioului au fost acceptate și publicate. Detalii despre costul total vor fi disponibile după ce super-iahtul va fi definitivat în cadrul unui șantier naval specializat.

Galerie Foto