Glove Mania

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 09-05-2023

în: Fashion

Dacă există un lucru cu adevărat valabil despre modă, este că aceasta revine. Iar cea mai recentă tendință în domeniu nu face excepție de la regulă. Mănușile, cândva un element de bază al stilului și al eleganței, revin ca trend în 2023, ceea ce, să recunoaștem, ne încântă la culme. În vreme ce am admirat mereu stilul iconic al lui Grace Kelly, Audrey Hepburn și Elizabeth Taylor, acum este clar că simțul lor în materie de modă a inspirat o nouă generație de fashioniste să îmbrățișeze eleganța mănușilor.

Mănușile până la cot, cunoscute și ca mănuși de operă sau mănuși de seară, au apărut ca o declarație de modă încă din secolul al XV-lea, atunci când se pare că regina Elisabeta I a purtat acest accesoriu la un eveniment oficial. După aceea a urmat o perioadă în care mănușile au tot intrat și ieșit din tendințe. De exemplu, Jacqueline Kennedy a purtat mănuși albe lungi la învestirea soțului ei în funcția de președinte și la balurile inaugurale, dar și la numeroase evenimente cu ștaif de la Casa Albă, Audrey Hepburn a purtat mănuși negre lungi asortate cu rochia neagră cu perle în „Breakfast at Tiffany’s” …și lista poate continua. După o lungă perioadă în care acest tip de mănuși a intrat într-un con de umbră, în ultimii ani modelul a început să revină pe podiumurile de modă.

mănuși

Remarcabilul trend nu a apărut chiar din senin. Vedetele de la Hollywood au început să poarte acest accesoriu în anul 2020 și, de atunci, el a devenit tot mai răspândit pe scena modei: mănușile lungi și-au făcut apariția în colecțiile dedicate sezonului de toamnă 2022, semnate de designeri precum Proenza Schouler, Christian Dior și Simone Rocha. De-a lungul timpului, acest accesoriu a ajuns să pară aproape la fel de banal ca un colier cu diamante sau un inel de cocktail. La fel ca o pereche de pantofi sau o geantă de înaltă calitate, mănușile de operă au devenit o modalitate ușoară de a transforma un look bun într-unul excepțional. În plus, reprezintă o investiție inteligentă.

Mănușile pot adăuga un contrapunct interesant unei rochii, consolidând un aspect dantelat sau oferind un aer delicat unei ținute somptuoase. Mai mult decât atât, acestea creează un efect de extindere a liniei vizuale a brațului și conferă rafinament oricărei ținute.

Mănușile lungi vin în variante din piele, latex, dantelă ori șifon. Ele sunt acum aproape la fel de omniprezente precum gențile și ochelarii de soare. În ultima vreme, aceste accesorii au fost purtate pe covorul roșu de aproape toate celebritățile – Jane Fonda, Kim Kardashian, Olivia Rodrigo. Iar ce e cel mai atractiv este că nu au limită de vârstă, reprezentând un must-have pentru o ținută modernă și aparte.

Galerie Foto